"SRBI, NISTE SAMI, GRČKA JE UZ VAS DOK SE BORITE ZA MIR, PRAVDU I PRAVO": Snažna poruka predsednika Matice Grka u Srbiji o KiM i odnosu zemalja u regionu

Autor:

Vesti

15.10.2023

16:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srbi na Kosovu su danas na svojoj zemlji, koja je privremeno okupirana, i predstavljaju istinski primer časti i dostojanstva

"SRBI, NISTE SAMI, GRČKA JE UZ VAS DOK SE BORITE ZA MIR, PRAVDU I PRAVO": Snažna poruka predsednika Matice Grka u Srbiji o KiM i odnosu zemalja u regionu

Foto: shutterstock

"Srbi, niste sami, uvek ćete imati iskrene prijatelje u Grčkoj", poruka je predsednika Matice Grka u Srbiji prof. dr Hristosa Aleksopulosa, koji je posetio u Atini grčki parlament gde je imao niz susreta sa predstavnicima političkog i privrednog života ove zemlje.

Na svakom od njih, kako je naveo, istakao je iskrenu borbu Srbije i Srba za očuvanje stabilnosti na Zapadnom Balkanu i njene napore da situaciju na Kosovu i Metohiji reši na miran način.

Aleksopulos je istakao i da su Republika Srpska i Crna Gora u kojoj se Srbi bore za legitimna politička prava bile su ne manje važne teme. On je iz zdanja parlamenta jasno poručio da je grčki narod uvek i bez sumnje uz srpski i da je to tako bilo kroz vekove, da je i danas tako i neće se promeniti u budućnosti, navedeno je u saopštenju.

- Upoznao sam sunarodnike koji imaju uticaj u političkom životu moje domovine sa borbom naše Srbije da sačuva mir i stabilnost u ovom vremenu prepunom izazova. Srbija i Srbi se u nemogućim uslovima trude da odbrane pravo i pravdu i čini se da su poslednji bastion odbrane međunarodnog javnog prava. Moram sa ovog mesta da poručim našim ljudima u Srbiji, Republici Srpskoj i Crnoj Gori: "Niste sami! Srbi nisu sami!" Uvek ćete imati iskrene prijatelje u Grčkoj koja neće okrenuti glavu od onoga što se dešava. Grčki narod je bratski narod Srbima i mi smo uvek zajedno prolazili kroz stradanja - rekao je Aleksopulos. 

Poručio je Srbima na Kosovu da su oni danas na svojoj zemlji koja je privremeno okupirana, istinski primer časti i dostojanstva i da su pokazali celom svetu da dedovina nije na prodaju "za trideset judinih srebrenjaka koje daje okupator, da je to sveta srpska zemlja od pamtiveka i da će tako i ostati". 

- Mojim Srbima u Republici Srpskoj poručujem da znam da će odoleti i izdržati sve izazove pred kojima se nalaze, sa svih strana prete opstanku Srpske, ali mudra politika Milorada Dodika i nadprosečni talenat za liderstvo koje ovaj mudri čovek poseduje garant su da će srpski narod sa leve strane Drine imati svoju državu u punom kapacitetu. Mom prijatelju u Crnoj Gori Milanu Kneževiću se obraćam rečima: 'Živela Srpska Crna Gora, Srpska Sparta koja zna cenu slobode i koja je nastala isključivo i jedino željom srpskog naroda, a kao takva, nemoguće je da bilo koji inostrani partner onih koji ne misle dobro Srbima promeni njen genetski kod i temelj postanka' - poručio je Aleksopulos.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (47)

Loading
Mitarpavlovic

15.10.2023 16:24

Hvala našim prijateljima u Grčkoj koji su uz našu Srbiju koja se bori za KiM.

Ana

15.10.2023 16:52

@Mitarpavlovic - Podrska Grcke nam mnogo znaci.

Slavko

15.10.2023 16:27

Grcka nam je uvek bila prijateljska zemlja

Srđa

15.10.2023 16:27

Grci su naši veliki prijatelji. To su još jednom pokazali.