SKANDIRANJE! SEVAJU GRAFITI "OVK" U GRAČANICI! Hoće da unište sve što je srpsko - SRAMOTA!

Autor:

Vesti

13.10.2023

09:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Grafiti ovog tipa su ponavljajući problem, a prethodni počinioci nikada nisu pronađeni, iako postoje sistemi javnog video nadzora.

SKANDIRANJE! SEVAJU GRAFITI "OVK" U GRAČANICI! Hoće da unište sve što je srpsko - SRAMOTA!

Foto: Printscreen/youtube

Na saobraćajnom znaku koji označava naselje Kišnica, nedaleko od Gračanice, pojavio se grafit "UČK" (OVK) crvenom bojom, zajedno sa prefarbanim nazivom sela na srpskom jeziku. Incident se dogodio noćas, izazivajući zabrinutost među lokalnim stanovnicima.

Grafiti ovog tipa su ponavljajući problem, a prethodni počinioci nikada nisu pronađeni, iako postoje sistemi javnog video nadzora, prenosi Radio Televizija Srbije (RTS).

Snežana Jovanović, predsednica lokalnog odbora za javnu bezbednost u Kišnici, Sušici i Badovcu, izjavila je da je ovakav incident ponovljen mnogo puta, a da su počinioci ostali nekažnjeni.

Ona je posebno naglasila da postoji javni video nadzor u Kišnici i pozvala komandira stanice policije u Gračanici, Bratislava Trajkovića, da hitno istraži identitet osobe koja je izvršila ovaj vandalizam.

Gračanica i okolna naselja su multietnička zajednica, i ovakvi incidenti narušavaju mir i uzajamno poštovanje među različitim etničkim grupama. Nadležne vlasti i lokalna zajednica osuđuju ovakve postupke i pozivaju na zajednički napor kako bi se počinioci priveli pravdi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading