PALMA: Srbi sa Kosova nisu teroristi, oni samo brane svoj prag!

Autor:

Vesti

07.10.2023

16:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kao gosti iz koalicione partije prisustvovali su još i ministar rada Slobodan Cvetković i Branko Ćurčić potpredsednik Pokrajinske Vlade.

PALMA: Srbi sa Kosova nisu teroristi, oni samo brane svoj prag!

Foto: Jedinstvena Srbija

Danas je u Master sali Novosadskog sajma održana redovna Izborna skupština Gradskog odbora Jedinstvene Srbije u Novom Sadu, kojoj je prisustvovao i predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma.

Tom prilikom Marković je izjavio da u Jedinstvenoj Srbiji funkcija nije privilegija već obaveza: "Mi iz Jedinstvene Srbije se zalažemo da svako živi od svog rada, a porodica mora biti na prvom mestu. Zato je naš slogan od osnivanja DOMAĆINSKI i nikada ga nismo menjali. Nije privilegija da pomažemo majkama sa više dece već je to obaveza svakog političara, kako na lokalu tako i u državi".

- Mi danas ovde u Novom Sadu nismo došli nikoga da napadamo već smo došli da kažemo šta smo uradili i šta ćemo uraditi. Da vidimo kako da pomognemo poljoprivrednim proizvođačima, kako da sačuvamo sela, jer nam ljudi sa sela odlaze u grad. Omladina u Srbiji želi radna mesta, želi nove fabrike ali moramo da se izborimo da strani investitori daju veće plate. U Jagodini novim investitorima koji dođu da otvore fabriku kažem da plata ne može biti 45000 dinara već prilagođena životnom standardu građana Srbije - izjavio je Marković.

Foto: Jedinstvena Srbija

 

- Koalicija SPS - JS je zaslužna za formiranje proevropske Vlade i zahvaljujići nama građani mogu putovati bez viza. Mi smo u prethodnom periodu u Skupštini Srbije uvek glasali za ono što je dobro za građane Srbije. Naši narodni poslanici su dali maksimalan doprinos u donošenju zakona dobrih za Srbiju. Naša koalicija je otvorila mnoga vrata u svetu. Ja sam uspostavio ekonomsku saradnju sa Egiptom, počasni sam konzul Grčke u Srbiji, primljen sam na najvišem nivou u Turskoj, Rumuniji, Austriji i predsednik sam parlamentarnih grupa prijateljstva sa Austrijom i Egiptom. Najviše kontakata napravio je moj brat Ivica Dačić kao ministar inostranih poslova i zahvaljujući njemu u njegovom prethodnom mandatu 18 država je povuklo priznanje Kosova. Da nije njega tzv. nezavisno Kosovo bi danas bilo član Interpola. Bajatović je najzaslužniji što danas Srbija ima dovoljno jeftinog gasa iz Rusije - rekao je Marković.

- Ja se zalažem za evropske ekonomske vrednosti a protiv smo da nam nameću vrednosti koje nisu deo naše tradicije. Nikada nećemo glasati za istopolne brakove.

Čuli smo pesmu "Nedam" Gorana Vitića koju je izvela glumica Željka Jelić. Ja na to mogu samo da dodam ne dam Kosovo i ne dam Vojvodinu. Vojvodina pripada građanima Srbije - poručio je Marković i uputio podršku predsedniku Vučiću u borbi za očuvanje Kosova i Metohije. 

- Srbi sa severa Kosova su se sami organizovali da se odbrane od Kurtijevog terora. Mesecima unazad EULEKS i KFOR ne reaguju na zlostavljanje Srba od strane Kurtijeve policije. Zapad nam je zalepio nalepnicu da smo teroristi ali Srbi na Kosovu nisu teroristi, oni samo brane svoj prag. Ni predsednik Vučić, ni Dačić ni ja nismo za rat. Onaj koji stalno provocira jeste terorista Kurti - navodi.

Foto: Jedinstvena Srbija

 

BAJATOVIĆ: ŠTO JE VIŠE NAPADA I LAŽI PALMA NAM JE MILIJI I DRAŽI!

Skupštini Gradskog odbora JS u Novom Sadu prisustvovao je i Dušan Bajatović potpredsednik SPSa, predsednik Pokrajinskog odbora ove stranke i direktor "Srbijagasa". On je ovom prilikom izjavio:

Dragan Marković Palma nikada neće izdati nacionalne interese i Srbiju. Što bi mi levičari i socijalisti rekli "što je više napada i laži Palma nam je miliji i draži".

- Naša koalicija prema istraživanjima ima dvocifreni rezultat i u Srbiji i u Vojvodini. SPS i JS se moraju organizovati da taj rezultat odbranimo. Jer naša pobeda je da naša koalicija bude ono što je bila i u prethodnom periodu, faktor stabilnosti na političkoj sceni Srbije - izjavio je Bajatović.

Kao gosti iz koalicione partije prisustvovali su još i ministar rada Slobodan Cvetković i Branko Ćurčić potpredsednik Pokrajinske Vlade.

Skupštini je prisustvovalo 207 delegata iz Novog Sada a za novog predsednika Gradskog odbora Jedinstvene Srbije Novi Sad izabran je Slobodan Unković master ekonomista iz Novog Sada.

BONUS VIDEO 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading