PETRONIJEVIĆ O SASLUŠANJU RADOIČIĆA: Za Milana događaji u Banjskoj nisu krivična dela, već zaštita Srba od Kurtijevog terora!

Autor:

Vesti

03.10.2023

21:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Petronijević kaže da protiv njegovor klijentra nema nijednog jedinog dokaza.

PETRONIJEVIĆ O SASLUŠANJU RADOIČIĆA: Za Milana događaji u Banjskoj nisu krivična dela, već zaštita Srba od Kurtijevog terora!

Foto: Tanjug/D. GOLL

Goran Petronijević, advokat Milana Radoičića, oglasio se u vezi sa saslušanjem svog klijenta u vezi sa događajem u selu Banjska, gde je jedan policajac i trojica Srba izgubila život. Petronijević je potvrdio da je Radojičić potvrdio činjenično stanje u vezi sa događajem, uključujući prisustvo oružja i organizaciju grupe, ali negira da su ta dela krivična, tvrdeći da je to bio čin zaštite srpskog naroda od, kako navodi, "Kurtijevog terora."

- Radojičić je u potpunosti potvrdio činjenično stanje i po pitanju oružja i po pitanju organizovanja momaka i po pitanju ulaska tamo i po pitanju onoga što se događalo u Banjskoj, s tim što on ne smatra da je to krivično delo. To za njega nije krivično delo već čin zaštite srpskog naroda od Kurtijevog terora. On je činjenično stanje u potpunosti priznao, a negira da su to krivična dela - izjavio je Petronijević.

Advokat Petronijević takođe je naveo da je informacija koja je objavljena na N1 televiziji, da je Radojičić sve negirao na saslušanju, dezinformacija. On je dodao da je njegov klijent jasno izneo svoje stavove u vezi sa činjenicama u slučaju Banjske, ali da to ne znači da je priznao krivična dela.

- Milan je u potpunosti potvrdio sve ono što sam ja pročitao i ono što je kao građanin izjavio u policiji i još objasnio i dojasnio i objasnio sve na dodatna pitanja Tužilaštva. Nijednu činjenicu nije negirao od onoga što je rekao. On negira krivična dela, za njega to nisu krivična dela. I to što su oni napisali može samo da napiše neko ko ne zna ili je zlonamera. Nije isto priznati krivično delo i priznati činjenično stanje koje je opisano. On je u potpunosti potvrdio činjenično stanje i u potpunosti rekao sve ono što je dao u policiji i ono što sam ja pričitao na konferenciji u petak. Nijedn od odgovora nije bio upućen na negiranje činjeničnog stanja. Činjeničnog stanja ne, ali to nije krivično delo za njega. Za njega je to odbrana naroda i to je krajnja nužda i tačka. To su razlike. On negira da su to uopšte krivična dela.

Foto: Srpska lista

 

Petronijević kaže da protiv njegovor klijentra nema nijednog jedinog dokaza.

- Jedan jedini dokaz nije dostavljen našem Tužilaštvu niti sudu, sem njegove dobre volje i njegove priče.

Na pitanje da li je Radiočić trenutno u pritvoru Petronijević kaže da je dao izjavu i da se čeka odluka sudije.

Podsetimo, Petronijević je na konferenciji za novinare koju je održau u petak 29. septembra pročitao pismo kojim se Milan Radojičić obratio javnosti gde je naveo da nisu teroristi, već borci za slobodu.

- Ja, Milan Radoičić, od oca Rajka, rođen 1978, u Peći na Kosovu i Metohiji u Republici Srbiji, zbog mnogobrojnih spekulacija obaveštavam celokupnu javnost da sam zajedno sa mojim sunarodnicima sa severa Kosova i Metohije dana 24. septembra 2023. godine došao na sever KiM u predelu sela Banjska. Razlog našeg vraćanja je bio da ohrabrimo srpski narod sa tog područja u pružanju otpora teroru Kurtijevog režima, zaštiti našeg naroda koji je tom teroru izložen i stvaranju uslova za ostvarenje sna o slobodi mog naroda na severu Kosova i Metohije. Obaveštavam sve dežurne progonitelje srpskog naroda, od Kurtija do njegovih mnogobrojnih inostranih pomagača, da sam lično obavio sve logističke pripreme za odbranu našeg naroda od okupatora, a ovaj moj čin nije imao nikakav drugi karakter niti nameru i nema nikakve veze sa mojim ranijim političkim angažovanjem - poručuje Radoičić.

BONUS VIDEO 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading