RADOIČIĆ ORUŽJE NABAVLJAO IZ BIH! Ispričao i gde i kako ga je skrivao!

Autor:

Vesti

03.10.2023

18:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon saslušanja tužilaštvo je predložilo sudiji za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu da osumnjičenom odredi pritvor zbog opasnosti od bekstva.

RADOIČIĆ ORUŽJE NABAVLJAO IZ BIH! Ispričao i gde i kako ga je skrivao!

Foto: Tanjug Jadranka Ilic

Milan Radoičić saslušan je danas u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu, gde je negirao krivična dela koja mu se stavljaju na teret, a u naredbi o sprovođenju istrage piše da je municiju i eksplozivna sredstva velike razorne moći nabavljao iz Tuzle.

Radoičić je saslušan zbog sumnje da je sa, za sada, više nepoznatih lica, izvršio krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela, nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet vatrenog oružja i eksplozivnih materija i teška dela protiv opšte sigurnosti.

Nakon saslušanja tužilaštvo je predložilo sudiji za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu da osumnjičenom odredi pritvor zbog opasnosti od bekstva.

Naredbom o sprovođenju istrage obuhvaćeno je više, za sada, nepoznatih lica, kojima se na teret stavljaju teška dela protiv opšte sigurnosti.

Municiju i eksplozivna sredstva nabavljao iz Tuzle

Prema naredbi o sprovođenju istrage, Radoičić se tereti da je od januara do 24. septembra oružje, municiju i eksplozivna sredstva velike razorne moći nabavljao iz Tuzle u Federaciji BiH, saopšteno je iz Višeg javnog tužilaštva.

Oružje, municija i eksplozivna sredstva su mu isporučivani na teritoriji Beograda, najčešće na potezu Bubanj Potok - Vrčin.

Radoičić je to oružje potom prenosio i skladištio na neutvrđenim lokacijama na teritoriji Kosova i Metohije, gde ih je skrivao u napuštenim objektima i šumama, pa je kao vođa grupe sa više nepoznatih lica, zajedničkim delovanjem i opšte opasnom radnjom 24. septembra izazvao opasnost za život ljudi u mestu Banjska na Kosovu i Metohiji, prenosi RTS.

Nakon tragičnih događaja u selu Banjska kod Zvečana 24. septembra u kojima su ubijena tri Srbina i jedan kosovski policajac, Priština je navodila da je u tim događajima učestvovao i Radoičić.

Radoičić je potom u pismu, koje je pročitao njegov punomoćnik Goran Petronijević, saopštio da je bio u rejonu Banjske na severu Kosova i Metohije i da je mimo znanja vlasti Srbije organizovao akciju s ciljem sprečavanja terora koji sprovodi prištinski režim Aljbina Kurtija nad Srbima.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da će Srbija pozvati na odgovornost sve ljude koji su činili krivična dela i da će tužilaštvo uraditi svoj posao u slučaju Milana Radoičića.

(Republika/Blic)

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
jasta

03.10.2023 18:29

Znaci Federacija BH je PUNA oruzja ????