RAT BND I CIA NA KOSOVU: Nemci podržavaju Kurtijev teror, čekaju da odu svi Srbi

Autor:

Vesti

03.10.2023

12:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Neprijateljski stav Nemačke mogao je jasno da se vidi i na primeru naslova u tamošnjoj štampi: "Srbi marširaju na Kosovo?", "Putin podstiče sledeći balkanski rat?", "Srpska igra"...

RAT BND I CIA NA KOSOVU: Nemci podržavaju Kurtijev teror, čekaju da odu svi Srbi

Foto: Tanjug

Na Kosovu uveliko bukti rat nemačke tajne službe BND i CIA, a razlog su potpuno suprotne ideje za razrešenje kosovske krize. Ovaj obračun je izbio na površinu posle krvavog obračuna kod Banjske, a koji je bio direktna posledica politike Berlina u južnoj srpskoj pokrajini.

O tome je u emisiji Ćirilica na TV Hepi  govorio i predsednik Vučić, posebno se osvrćući na nemačke medije koji minimiziraju teror nad Srbima.

- Koren svega što se desilo u Banjskoj je ono što se desilo pre godinu dana i pre manje od godinu dana. Pre dve godine, kada je Kurti došao na vlast, počeo je stvarni teror nad Srbima, i posvećeno se bave time. Kada nemački novinari kažu da je to groteskno, oni lažu. I njihova ambasada u Prištini zna da je otišlo 11 odsto Srba od kada je Kurti došao na vlast. Čekaju da Kosovo ostane bez Srba - rekao je predsednik i dodao:

- Zatim idu dodatni problemi, smena Đurića, komandira policije, direktno iz Berlina je stigao nalog, i onda počinje haos. Srbi postavljaju barikade, vi vidite iz Kforovih izveštaja, da tamo stoje eksplozivne naprave koje povezuju kamione, da ih ne bi odvukli. Kao što je i ovaj policajac poginuo od eksplozije, a ne u unaksrsnoj pucnjavi.

Kako tvrde upućeni izvori Republike, Nemačkoj se žuri da se status Kosova što pre reši uspostavljanjem potpune Kurtijeve vlasti na celoj teritoriji, milom ili silom, dok Sjedinjene Države imaju balansiraniji pristup kako bi se postiglo održivo i dugoročno rešenje. I predsednik Vučić je naglasio da sa američkim izaslanikom za Zapadni Balkan Gabrijelom Eskobarom nema najbolje odnose, ali da je i on priznao da je Kurti govorio neistine o događajima kod Banjske.

Neprijateljski stav Nemačke mogao je jasno da se vidi i na primeru naslova u tamošnjoj štampi: "Srbi marširaju na Kosovo?", "Putin podstiče sledeći balkanski rat?", "Srpska igra"...

- Uprkos jasnom demantiju Beograda, nemačko Ministarstvo spoljnih poslova je pozvalo Srbiju da "odmah smanji broj jedinica na granici". Ujedno su se tri vladajuće nemačke stranke, Socijaldemokrate (SPD), Zeleni i Liberali (FDP), izjasnile za jačanje mirovne misije Kfora na Kosovu pod komandom NATO, što podrazumeva i raspoređivanje dodatnih snaga nemačkog Bundesvera. Očigledna je namera da se nemačko vojno  prisustvo na Kosovu pojača, a time ojača i diplomatska pozicija Berlina koji preko svoje službe želi da ima poslednju reč kada se bude rešavala sudbina pokrajine - pojašnjava naš izvor.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (0)

Loading