"KFOR MORA DA PREUZME KONTROLU NA SEVERU KOSOVA" Rama: Možda se malo zakasnilo, ali "bolje malo kasno nego PREKASNO"

Autor:

Vesti

28.09.2023

15:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mnogo puta sam davao ovaj predlog, opširno sam objašnjavao zašto. Svaki današnji izgovor da „nemamo trupe“ može dovesti do mnogo većeg mešanja u trupe sutra, ali i do poteškoća - poručio je on.

"KFOR MORA DA PREUZME KONTROLU NA SEVERU KOSOVA" Rama: Možda se malo zakasnilo, ali "bolje malo kasno nego PREKASNO"

Foto: Tanjug-AP

Premijer Edi Rama rekao je da će Kfor morati da preuzme kontrolu na severu Kosova govoreći o bezbednosnoj situaciji na Kosovu i Metohiji.

- Kfor mora da preuzme kontrolu nad severom Kosova. Mnogo puta sam davao ovaj predlog, opširno sam objašnjavao zašto. Svaki današnji izgovor da „nemamo trupe“ može dovesti do mnogo većeg mešanja u trupe sutra, ali i do poteškoća - poručio je on.

Rekao je da zapravo uopšte nije bitno ko to traži, jer "ovo traži situacija danas".

- Da je to ranije urađeno ne bi ovog bilo. Malo kasno po mom mišljenju, ali bolje malo kasno nego prekasno - rekao je Rama.

Izrazio je zadovoljstvo jer je Osmani javno zatražila pomoć SAD za nacrt asocijacije.

- U suštini, njen zahtev je pozitivan, to je konačno korak u pravom smeru od strane Kosova. Nije bitno ko ga piše i ko ga predlaže, ali je važno samo jedno, nacrt će ispuniti legitimni zahtev procesa dijaloga, na osnovu sporazuma potpisanog između Vlade Kosova i Vlade Srbije. Vlade dolaze i odlaze, ozbiljne zemlje ne, one nastavljaju da sprovode sporazume. Francusko-nemački plan je i dalje na stolu - dodao je.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (29)

Loading
Milica

28.09.2023 15:27

Kada je Rami jasno, onda tu nema šta da se priča.

Nebojša

28.09.2023 15:38

I Rama je shvatio da Kurtijevi kriminalci neće doprineti smirivanju situacije nego mogu dovesti do eskalacije.

mile

28.09.2023 15:45

Konacno jedna siptarcina da uvidi koliko je teska situaciji na KIM video je i on da ova siptarska policija nece smiriti situaciju na KIM

Princeza Snezana

28.09.2023 16:09

Da je kasno za neke stvari to je vise nego ocigledno. Ali ima istine da jos ima malo vremena da se situacija makar delimično ispravi.