"ZAŠTO KURTIJEVA POLICIJA NIJE DOZVOLILA EULEKSU DA UČESTVUJE U ISTRAZI?" Pitanja na koja međunarodna zajednica ne može da ćuti

Autor:

Vesti

28.09.2023

09:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Administrativni prelazi prelazi Brnjak i Jarinje zatvoreni su za ulazak na Kosovo iz pravca centralne Srbije ka Severnoj Mitrovici, dok se saobraćaj u suprotnom smeru odvija bez problema.

"ZAŠTO KURTIJEVA POLICIJA NIJE DOZVOLILA EULEKSU DA UČESTVUJE U ISTRAZI?" Pitanja na koja međunarodna zajednica ne može da ćuti

Foto: Tanjug/Dopisnik KIM

Zašto tzv. Kosovska policija nije dozvolila učešće Euleksa u istražnoj operaciji mesta Banjska? samo je jedno od pitanja upućenih u pravcu međunarodne zajednice, poručio je direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković.

- Zašto je bilo potrebno da Kosovska policija sama obavi istragu, bez prisustva Euleksovih istražitelja? Šta je to što je trebalo sakriti u istrazi? - pitao je u objavi na zvaničnom nalogu na mrežama.

 

 

Administrativni prelazi prelazi Brnjak i Jarinje zatvoreni su za ulazak na Kosovo iz pravca centralne Srbije ka Severnoj Mitrovici, dok se saobraćaj u suprotnom smeru odvija bez problema.

Ova situacija je rezultat sukoba koji su se odigrali u nedelju u selu Banjska, nakon čega je kosovska policija blokirala puteve.

Republika

Foto: Tanjug/Dopisnik KIM

 

 

U noći između subote i nedelje, oko 2.46 grupa Srba postavila je dva kamiona kao barikade u Banjskoj. Zatim dolazi kosovska policija da to ukloni, nakon čega dolazi do sukoba i tada je nastradao policajac, a drugi je ranjen.

U jutarnjim časovima u nedelju, prelazi Jarinje i Brnjak su zatvoreni dok pucnjava i okršaj i dalje traju, dok su oko 10 časova Albanci saopštili da su četiri srpska grada zone terorističke operacije.

 

BONUS VIDEO

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading