"ALBANCI UBILI DVOJICU SRBA KOJI SU SE PREDALI": Srpska lista iznela zastrašujuće detalje KURTIJEVOG TERORA, traže hitnu istragu

Autor:

Vesti

25.09.2023

17:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zašto Euleks nije učestvovao u operaciji, već samo Kurtijeva policija, samo je jedno od pitanja koje je SL uputila međunarodnoj zajednici

"ALBANCI UBILI DVOJICU SRBA KOJI SU SE PREDALI": Srpska lista iznela zastrašujuće detalje KURTIJEVOG TERORA, traže hitnu istragu

Foto: TANJUG/STR

U ime Srpske liste i čitavog srpskog naroda sa Kosova i Metohije izražavamo najdublje saučešće porodicama poginulih Srba i kosovskog policajca Albanca u jučerašnjem tragičnom događaju u selu Banjska u opštini Zvečan - poručili su u saopštenju SL nakon okršaja kod Banjske na Kosovu i Metohiji. 

Navode da će tražiti istragu za ubistvo bar dvojice Srba, za koje kažu da su hladnokrvno ubijeni, iako su se predali.

Srpska lista je uputila pitanje međunarodnoj zajednici zašto Euleks nije učestvovao u operaciji, već samo Kurtijeva policija?

- Pozivamo sve na mir i suzdržanost, jer je potrebno da se na naše ulice što pre vrati mir, u tom smislu nam treba najhitnije da se KFOR i Euleks rasporede na severu i spreče dalju eskalaciju situacije i da spreče političku zloupotrebu ovog tragičnog događaja - navodi se u saopštenju.

Republika

Foto: Tanjug/AP

 

Iz Srpske liste podsećaju da duže od godinu dana upozoravaju da režim u Prištini vrši pritisak na Srbe i svakoga dana eskalira situaciju i provokacijama izaziva reakciju naroda.

- Nebrojeno puta smo tražili od KFOR-a da postavi svoje snage i preventivno deluje, tražili od međunarodne zajednice da obuzda Kurtija, uvek pozivali na mir… ali uzalud. Nažalost desilo se ono što je Kurti priželjkivao - saopštili su.

Specijalno tužilaštvo u Prištini potvrdilo je da je danas pronađeno još jedno telo u reonu Banjske i to na oko 1,5 kilometar od mesta gde je došlo do sukoba Srba i Kurtijeve policije. 

Prema poslednjim nezvaničnim izveštajima broj ubijenih Srba je četiri. U obračunu sa takozvanom kosovskom policijom u Banjskoj stradali su I. M. i B M. iz Leposavića, kao i S. N. iz Zvečana i njihovi idenstiteti su otkriveni. 

 

Foto: Printscreen

 

Jedan od nastradalih je mladić iz Zvečana, Stefan, za kog meštani imaju samo reči hvale.

Nekadašnji pobednik plivanja za Časni Krst i po pričama meštana izuzetan momak, juče je hrabro stao u odbranu svog i našeg Kosmeta - navodi se na mrežama uz objavu o Stefanovoj smrti!

Osim njega, na meti Kurtijevih terorista našao se i medicinski radnik, Igor Milenković (50) otac dvoje dece, koji je radio kao vozač saniteta u Kliničko-bolničkom centru Kosovska Mitrovica.

Republika

Foto: Novosti

 

U noći između subote i nedelje, oko 2.46 grupa Srba postavila je dva kamiona kao barikade u Banjskoj. Zatim dolazi kosovska policija da to ukloni, nakon čega dolazi do sukoba i tada je nastradao policajac, a drugi je ranjen.

U jutarnjim časovima u nedelju, prelazi Jarinje i Brnjak su zatvoreni dok pucnjava i okršaj i dalje traju, dok su oko 10 časova Albanci saopštili da su četiri srpska grada zone terorističke operacije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (69)

Loading
Cici

25.09.2023 17:19

Strasno je kako nastradase Srbi ni krivi ni duzni i iskreno saucesce porodicama nastradalih, neka im je laka zemlja

Rada

25.09.2023 17:24

Kurtijev teror postaje sve gori. Zapad mora da reaguje.

Vera

25.09.2023 17:26

Polako nestaje srpska mladost na Kosmetu, Evropo reaguj!

Luna

25.09.2023 17:26

Srpski narod na KIM nikada se neće predati