"ZAHVALAN SAM KINI I RADUJEM SE SKOROM SUSRETU SA SIJEM!" Predsednik Vučić se sastao sa članovima Komunističke partije Kine! (FOTO)

Autor:

Vesti

27.09.2023

12:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Saradnja između Srbije i Kine u poslednjim godinama postala je sve značajnija, obuhvatajući ekonomske, političke i kulturne oblasti.

"ZAHVALAN SAM KINI I RADUJEM SE SKOROM SUSRETU SA SIJEM!" Predsednik Vučić se sastao sa članovima Komunističke partije Kine! (FOTO)

Foto: Instagram-buducnostsrbijeav

Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, održao je danas značajan sastanak sa Čen Venćingom, članom političkog biroa Centralnog komiteta Komunističke partije Kine (KPK), sekretarom Sekretarijata CK KPK i šefom Komiteta za političko-pravne poslove CK KPK. Sastanak je bio prilika za potvrdu visokog nivoa saradnje između Srbije i Kine u različitim sferama društvenog života.

Predsednik Vučić je nakon sastanka podelio svoje utiske na svom zvaničnom Instagram nalogu, gde je istakao da je sastanak bio odličan i da su razmotreni različiti aspekti saradnje između dve zemlje. Osim toga, Vučić je izrazio zahvalnost Kini na kontinuiranoj podršci teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije.

 

 

Saradnja između Srbije i Kine u poslednjim godinama postala je sve značajnija, obuhvatajući ekonomske, političke i kulturne oblasti. Ovaj sastanak dodatno potvrđuje duboko prijateljstvo između dve zemlje i njihovu spremnost da zajednički rade na unapređenju bilateralnih odnosa.

Predsednik Vučić takođe je najavio skori susret sa predsednikom Kine, Si Đinpingom, koji je već ranije bio istaknuti prijatelj i podržavalac Srbije. Očekuje se da će ovaj susret dodatno jačati veze između dve zemlje i otvoriti nove mogućnosti za saradnju u budućnosti.

BONUS VIDEO 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (98)

Loading
Jovana

27.09.2023 12:26

Dobro nam dosli dragi prijatelji.

Feniks

27.09.2023 12:27

Dobri odnosi sa velikim silama govori i snazi i ozbiljnosti naše zemlje na čelu sa predsednikom Vučićem.

Cedomir

27.09.2023 12:28

Kina je pokazala da je prijatelj Srbije Ocekujemo njenu pomoc oko resavanja situacije na KiM.

Cedomir

27.09.2023 12:30

Vucic je svuda rado vidjen i docekivan gost.On u Kini vidi prijatelja Srbije