ZASTAVE NA POLA KOPLJA U LEPOSAVIĆU: Srbija žali, večeras se pale sveće za tragično ubijene Srbe u Banjskoj (VIDEO)

Autor:

Vesti

26.09.2023

13:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U srpskim sredinama se otkazuju svi događaji zabavnog karaktera u organizaciji organa lokalnih samouprava i institucija.

ZASTAVE NA POLA KOPLJA U LEPOSAVIĆU: Srbija žali, večeras se pale sveće za tragično ubijene Srbe u Banjskoj (VIDEO)

Foto: KosovoOnline

Zastave Srbije u Leposaviću su od jutros na pola koplja zbog trodnevne žalosti usled tragičnog događaja u Banjskoj. Danima žalosti proglašeni su 26. 27. i 28. septembar.

U srpskim sredinama se otkazuju svi događaji zabavnog karaktera u organizaciji organa lokalnih samouprava i institucija.

 

 

U Leposaviću će od 18 časova sugrađani paliti sveće kod Spomenika palim borcima, kako bi odali počast stradalim sugrađanima. U sukobima sa policijom na Kosmetu poginuo je Stefan Nedeljković iz Zvečana, kao i Bojan Mijailović i Igor Milenković iz Leposavića.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

 

Prilikom oružanog sukoba kod Banjske, u noći između subote i nedelje, nastradala su četiri Srbina i jedan pripadnik tzv. kosovske policije.

Razmena vatre je krenula kada su pripadnici KPS pokušali da uklone barikade koje je na ulazu u Banjsku postavila grupa naoružanih Srba. Usledila je višesatna pucnjava tokom koje su stradali i srpski mladići.

 

U jutarnjim časovima u nedelju, prelazi Jarinje i Brnjak su zatvoreni dok pucnjava i okršaj i dalje traju, dok su oko 10 časova Albanci saopštili da su četiri srpska grada zone terorističke operacije.

Od hitaca pripadnika tzv. kosovske policije stradala su trojica Srba. Dva tela pronađena su istog dana, a treće dan kasnije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (11)

Loading
Maja

26.09.2023 13:50

Izrazavamo duboko saucesce porodicama nastradalih Srba,svi smo ujedinjeni u njihovom bolu,i saosecamo sa njima!

Vesna

26.09.2023 13:51

Tuga do neba, neka ih andjeli čuvaju naše heroje, koji su nedužni izgubili svoje živote zbog jednog zločinca Kurtija koji je odgovoran za sve.

Ana

26.09.2023 13:53

Neka pocivaju u miru,tuga.

Srđa

26.09.2023 13:54

Srbi koji su ubijeni su žrtve Kurtijevog ludila.