AMERIKA NE MOŽE VIŠE DA GLEDA KURTIJEV SUNOVRAT! Grenel: Vreme je da Vljosa Osmani odluči da li je uz Kurtija ili međunarodnu zajednicu! (FOTO)

Autor:

Vesti

24.09.2023

08:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ričard Grenel osuđuje Kurtijevo ponašanje i poziva Vljosu Osmani na jasno stajalište.

AMERIKA NE MOŽE VIŠE DA GLEDA KURTIJEV SUNOVRAT! Grenel:  Vreme je da Vljosa Osmani odluči da li je uz Kurtija ili međunarodnu zajednicu! (FOTO)

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Bivši specijalni izaslanik Sjedinjenih Američkih Država za dijalog Beograda i Prištine, Ričard Grenel, izneo je svoje stavove na svom zvaničnom nalogu.

U svojoj objavi, Grenel je oštro osudio ponašanje premijera privremenih prištinskih institucija, Aljbina Kurtija, i istakao da je svet jedinstven u tvrdnji da Kurti jednostrano stvara probleme na Balkanu. Pozvao je Vljosu Osmani, predsednicu privremenih prištinskih institucija, da donese odluku o svojoj podršci ili Kurtiju ili međunarodnoj zajednici.

Foto: twitter/printscreen/X/@RichardGrenell

 

- Svet je ujedinjen u tvrdnji da Aljbin Kurti jednostrano prouzrokuje probleme na Balkanu. Vreme je da Vljosa Osmani odluči da li je uz Kurtija ili međunarodnu zajednicu. Njeno ćutanje o održavanju novih izbora i formiranju ZSO znači da je i ona deo problema zajedno sa Kurtijem - napisao je Ričard Grenel.

Grenel je istakao da Osmanino ćutanje u vezi sa održavanjem novih izbora i formiranjem Zajednice srpskih opština (ZSO) ukazuje da je i ona deo problema zajedno sa Kurtijem.

Ova objava Ričarda Grenela jasno pokazuje njegovu zabrinutost u vezi trenutne političke situacije u Prištini i poziva na jasno stajalište od strane kosovskih lidera.

BONUS VIDEO 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading