VUČIĆ JE U PRAVU! Šok priznanje Vilijama Montgomerija!

Autor:

Vesti

22.09.2023

18:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nekadašnji američki ambasador u Beogradu, Vilijam Montgomeri, izneo je svoje mišljenje u vezi sa izjavom predsednika Srbije, Aleksandra Vučića, o ulozi SAD i nekih evropskih saveznika u bombardovanju Srbije 1999. godine.

VUČIĆ JE U PRAVU! Šok priznanje Vilijama Montgomerija!

Foto: FOTO TANJUG/ RADULE PERIŠIĆ, Profimedia

Vilijam Montgomeri se složio sa Vučićem i potvrdio da su SAD, zajedno sa određenim evropskim zemljama, zaobišle Ujedinjene nacije i NATO kako bi pokrenule kampanju bombardovanja Srbije.

Dodatno, Montgomeri je istakao da je ista grupa zemalja jednostrano priznala nezavisnost Kosova, suprotno stavu Ujedinjenih nacija. Ovaj diplomatski potez imao je posledice, jer je Rusija mogla da ga iskoristi kao opravdanje za svoje nasilne akcije u Ukrajini.

Montgomeri je naglasio da je važno da se fokusira na povezivanje celog regiona kako bi se išlo napred i radilo zajedno. Takođe je izrazio priznanje prema ulozi specijalnog izaslanika EU, Miroslava Lajčaka, u nastojanjima da se reše regionalni problemi i unapredi stabilnost.

Posledica ovoga je da je Putin to mogao da iskoristi kao opravdanje za svoju upotrebu nasilja u Ukrajini. Potpuno tačno. Problem je što je to kao kada pozvonite na zvono i sada nema vraćanja nazad. Naš fokus je usmeren na pokušaj povezivanja celog ovog regiona kako bismo išli napred i radili zajedno - rekao je Montgomeri u intervjuu za Kosovo onlajn.

Ovaj stav Montgomerija oslikava složenost međunarodnih odnosa u regionu Balkana i Kosovo, ističući potrebu za diplomatskim naporima kako bi se prevazišli konflikti i postigao napredak.

- Veliko priznanje odajem Miroslavu Lajčaku za ono što strpljivo radi već godinama - poručio je Montgomeri.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Predrag

22.09.2023 18:43

Opametio se čovek...