KURTIJEVA POLICIJA HAPSI SRBE KRIŠOM! "Otimali" ih, pa Kfor obavestili tek dan kasnije!

Autor:

Vesti

22.09.2023

10:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Trojici Srba sa severa Kosova i Metohije, Iliji Elezoviću iz Kosovske Mitrovice, Draganu Miloviću iz Zvečana i Zoranu Kostiću iz Prilužja, prištinski sud je odredio pritvor u trajanju od 30 dana.

KURTIJEVA POLICIJA HAPSI SRBE KRIŠOM! "Otimali" ih, pa Kfor obavestili tek dan kasnije!

Foto: Tanjug/STR

Policija tzv. Kosova obavestila je Kfor o hapšenju trojice Srba tek dan nakon što se događaj odigrao, navodi se u pisanom odgovoru koji je za Kosovo onlajn poslao Kfor, a u vezi sa pitanjem da li su bili informisani o toj akciji.

U odgovoru koji je stigao od strane Kfora, istaknuto je da se podseća na izjavu generalnog sekretara NATO, Jensa Stoltenberga, tokom pres konferencije sa predsednicom lažne države Vjosom Osmani.

Stoltenberg je tada naglasio potrebu za saradnjom i bliskim konsultacijama između vlasti u Prištini i Kfora u vezi sa bilo kojim raspoređivanjem koje bi moglo uticati na njihovu prisutnost i bezbednost na Kosovu.

U odgovoru Kfora dalje se ističe da se očekuju pravovremene i suštinske konsultacije sa kosovskim bezbednosnim snagama ili kosovskom policijom pre nego što bilo koja njihova akcija može uticati na bezbednosnu situaciju u regionu.

Republika

Foto: Kosovo Online

 

Na kraju, iz Kfora ističu da komandant general-major Angelo Ristuća, ostaje u redovnom kontaktu sa kosovskom policijom i Misijom vladavine prava EU, u skladu sa već dogovorenom procedurom za prethodnu koordinaciju između ovih subjekata.

Trojici Srba sa severa Kosova i Metohije, Iliji Elezoviću iz Kosovske Mitrovice, Draganu Miloviću iz Zvečana i Zoranu Kostiću iz Prilužja, prištinski sud je odredio pritvor u trajanju od 30 dana.

Sva trojica se terete za krivično delo ratni zločin protiv civilnog stanovništva, rekli su njihovi branioci, angažovani od strane Kancelarije za Kosovo i Metohiju uz komentar da je sve urađeno mimo zakona i bez dokaza koji ukazuju da su to i počinili.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

 

Komentari (0)

Loading