KURTIJEV TEROR NEMA GRANICE! Na kuće Srba u Kosovskom Pomoravlju bačene TRI BOMBE! (FOTO)

Autor:

Vesti

22.09.2023

10:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tokom noći u Kosovskom Pomoravlju bačene su tri bombe na kuće predstavnika i rukovodioca Srpske liste kako bi se oni zastrašili i naterali da napuste svoja ognjišta, a sve sa ciljem etničkog čišćenja Srba koje Kurti kontinuirano sprovodi.

KURTIJEV TEROR NEMA GRANICE! Na kuće Srba u Kosovskom Pomoravlju bačene TRI BOMBE! (FOTO)

Foto: Printskrin: Youtube/EU Top News

kosovo policija

Prvo je oko 02:30 bačena bomba u dvorište Srđana Ristića u Ranilugu, direktora Predškolske ustanove “Pčelica maja”. Pričinjena je velika materijalna šteta, ali su članovi porodica na svu sreću dobro.

U isto vreme bačena je bomba na porodičnu kuću i garažu Vladice Aritonovića u selu Glogovce, koji je zamenik gradonačelnika opštine Ranilug. I ovde je pričinjena velika materijalna šteta, a u napadu niko nije povređen. 

Republika

Foto: Прес служба

Napad na Srbe

Tokom noći eksplozivna naprava je bačena na kuću Zorana Ristića iz Raniluga, direktora Centra za socijalni rad, ali nije došlo do eksplozije

- Reč je o brutalnom zastrašivanju predstavnika Srpske liste koji dolaze svega nekoliko dana nakon pretnji Aljbina Kurtija da će Srbi i Srpska lista da “pate i plate”. Kurti je svoj naum počeo da ostvaruje prvo hapšenjem trojice Srba, a sada vidimo i da su na tri srpske kuće bačene bombe - saopštila je Kancelarija za KiM.

Republika

Foto: Прес служба

Napad na Srbe

- Očekujemo da se ovi mučki napadi na  predstavnike Srpske liste najozbiljnije shvate i istraže, jer šalju jasnu poruku i pretnju Srbima da napuste svoja vekovna ognjišta.

Kancelarija će o ovim sinhronizovanim i osmišljenim napadima obavestiti i međunarodne predstavnike jer se ovakva dela s obeležjima terorizma ne smeju olako shvatiti - dodala je Kancelarija za KiM.

BONUS VIDEO:

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading