Ministarka Grujičić medicinskim sestrama: Nezamenjive ste! (FOTO)

Autor:

Vesti

21.09.2023

16:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Organizator kongresa je Udruženje medicinskih sestara-tehničara Univerzitetskog kliničkog centra Srbije "Sestrinstvo".

Ministarka Grujičić medicinskim sestrama: Nezamenjive ste! (FOTO)

Foto: Ministarstvo zdravlja

Ministarka zdravlja Srbije prof. dr Danica Grujičić pozdravila je učesnike Sedmog nacionalnog kongresa "Istorijat sestrinstva Republike Srbije" sa međunarodnim učešćem, koji je održan danas u Beogradu.

Foto: Ministarstvo zdravlja

 

- Kao lekar, uvek sam isticala značaj vaše profesije u koji sam se toliko puta uverila. I dok mi lekari lečimo, vi negujete, brinete, tešite, delite najteže trenutke sa pacijentima koji su vam povereni, kao i one najlepše kada ih oporavljene ispraćate kući. I sam naziv "sestra" govori o vašoj nezamenjivoj ulozi u svakoj zdravstvenoj ustanovi - istakla je ministarka Grujičić. 

Dr Grujičić je ukazala na istinski značaj i veličinu sestrinstva u Srbiji, njihov predani rad i van zdravstenih ustanova, i velika priznanja koja su mnoge od njih dobile. Ministarki je uručena povelja za doprinos Ministarstva zdravlja sestrinstvu u Srbiji.

Foto: Ministarstvo zdravlja

 

Organizator kongresa je Udruženje medicinskih sestara-tehničara Univerzitetskog kliničkog centra Srbije "Sestrinstvo", pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravlja Republike Srbije i Komore medicinskih sestara i zdravstvenih tehničara Srbije.

BONUS VIDEO 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Zokara

21.09.2023 18:38

Ok,a majstore,spremačice i vozače niko i ne pominje,a bez njih kako bi funkcionisalo sve to