Nova zdravstvena stanica u Borči u Kovilovu! uskoro i novi mamograf! (FOTO)

Autor:

Vesti

11.09.2023

17:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovo je ustanova koja pokriva veoma veliki broj ljudi, koji tu mogu da završe 80 odsto posla. Uz nabavku još nekoliko aparata nema potrebe da idu preko reke i u tercijarne zdravstvene ustanove, dodala je ministarka.

Nova zdravstvena stanica u Borči u Kovilovu! uskoro i novi mamograf! (FOTO)

Foto: Ministarstvo zdravlja

Ministarka zdravlja prof. dr Danica Grujičić obišla je zdravstvenu stanicu u Borči koju je 2021. godine otvorio predsednik Srbije Aleksandar Vučić. Ministarka se upoznala sa kadrovskim kapacitetima, opremljenošću zdravstvene ustanove i potrebama iste. Ova zdravstvena ustanova je primer kako bi trebalo da izgledaju sve zdravstvene stanice u Srbiji. 

- Ovo je nešto što zapravo pokazuje u kom pravcu treba da ide srpsko zdravstvo: maksimalni razvoj primarne zdravstvene zaštite sa "spuštanjem specijalističkih službi" -  ocenila je Grujičić navodeći da bi bilo lepo da tako funkcionišu sve zdravstvene stanice.

Republika

Foto: Ministarstvo zdravlja

Danica Grujičić u ZS Kovilovo

 

Dodala je da je reč o novoj i velikoj stanici, te da bi i neke manje mogle da funkcionišu jednako dobro.

- Ovo je ustanova koja pokriva veoma veliki broj ljudi, koji tu mogu da završe 80 odsto posla. Uz nabavku još nekoliko aparata nema potrebe da idu preko reke i u tercijarne zdravstvene ustanove - dodala je ministarka.

Takođe, najavljeno je da će ubrzo biti opremljena namenska prostorija za novi mamograf.

Tom prilikom, ministarka je otvorila i novu ambulantu u Kovilovu u kojoj ce zdravstvrna zaštita biti dostupna građanima svakog radnog dana.

Obilasku je prisisustvovao i drzavni sekretar u Ministarstvu zdravlja, doc. dr Aleksandar Stefoski.

Više slika pogledajte u galeriji:

 

 

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading