POJEFTINJUJE HRANA U SRBIJI! Aleksandar Vučić saopštio lepu vest! DETALJAN SPISAK PROIZVODA KOJIMA JE SPUŠTENA CENA!

Autor:

Vesti

08.09.2023

13:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Građanima se obratio predsednik Srbije Aleksandar Vučić iz predsedništva i saopštio dogovor između trgovaca, proizvođača i Ministarstva unutrašnje i spoljne trgovine.

POJEFTINJUJE HRANA U SRBIJI! Aleksandar Vučić saopštio lepu vest! DETALJAN SPISAK PROIZVODA KOJIMA JE SPUŠTENA CENA!

Foto: Pink

Dogovor između trgovaca, proizvođača i Ministarstva unutrašnje i spoljne trgovine je postignut. Cene životnih namirnica moraće u rikverc, kako bi se stopirala inflacija podigla kupovna moć građana.

Od utorka kreću po izboru trgovaca najbolje moguće cene na odabranim artiklima, a sve u dogovoru sa Ministarstvom trgovine da se podrže najsiromašnije kategorije stanovništva. 

Trgovci će raditi sa negativnim maržama na pojedinim artiklima da bi ispratili akciju države. A ministar Tomislav Momirović je obećao da će se država pozabaviti i sa cenama dobavljača koji stalno dižu cenovnike i u lancu trgovine su najveći generatori inflacije. Predsednik Srbije je saopšio nove cene namirnica. 

- Molio sam ministra Momovirovića da zajedničkim naporima sa proizviđačima i trgovcima pokušamo da uradimo određene stvari i zahvalan sam svima i ministarstvu, i trgovcima i proizvođačima. Ovo su proizvodi koji će biti označeni ovakvim logom, od sledeće srede u svim lancima našim ćete videti ove proizovde. Tu je 20 proizvoda na spsiku. Pileći parizer redovna cena je 300, biće 259 dinara. Jogurt, 164 redovna, biće 130 dinara. Nekima izgleda smešno, ali meni nije i ovo je naš način da pokažemo koliko razumemo ljude kada kažu da su skočile cene. Detržednt 126 redovna cena, nova će biti 70 dinara. Reč je o ogromnim pojeftinjenjima, špagete sa 70 na 40. Mleko dugotrajno 109,99 biće 95 dinara. Sok jabuka 120 dinara, biće 80 dinara pakovanje od dva litra. Krompir sa 99 na 60 dinara. Domaći začin sa 70 na 50 dinara. Kafa sa 130,00 na 89,99 dinara. Mi ne možemo da kontrolišemo cenu naftu, ali struja je i dalje najjeftinija u Evropi, hleb je najjeftiniji. Ovo je veliki rezultat, hvala na energiji, naravno da će biti ljudi koji će sve to obesmiliti, ali oni su tako radili i sa Beogradom na vodi, prugama, putevima... - rekao je predsednik Aleksandar Vučić.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

Komentari (55)

Loading
Goran

08.09.2023 14:00

Pojeftinjenjem namirnica umnogome će se olakšati život.

Mira

08.09.2023 14:01

Сад опозиција може да занеми и престане да прозива Вучића о томе како цене непрекидно расту.

Mima

08.09.2023 14:01

Ovakvim pojeftinjenjem hrane život će mnogo lakši biti

Jova

08.09.2023 14:02

Odlična vest. Država je uložila ogroman napor da pojeftini hrana.