LAŽNI EKOLOZI OZBILJNU ŠTETU NANELI SRBIJI! Francuzi iskoristili odlazak Rio Tinta i otvaraju jedan od najvećih rudnika u Evropi!

Autor:

Vesti

15.09.2023

20:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Od deset evropskih projekata eksploatacije litijuma, Imerisov drugi po važnosti, od napuštanja projekta Ria Tinto u Srbiji u januaru, koji je do tada bio u samom vrhu.

LAŽNI EKOLOZI OZBILJNU ŠTETU NANELI SRBIJI! Francuzi iskoristili odlazak Rio Tinta i otvaraju jedan od najvećih rudnika u Evropi!

Foto: www.profimedia.rs

Lažni ekolozi naneli su ozbiljnu štetu Srbima, pošto su pod maskom lažne brige za životnu sredinu, omeli eksploataciju litijuma u našoj zemlji.

Ovaj njihov sulud potez iskoristile su mnoge države da upravo od litijuma profitiraju.

Naime, Francuska planira da do 2027. otvori jedan od najvećih rudnka ovog dragocenog metala u Evropi. Projekat "Emili", koji je 24. oktobra 2022. najavila francuska grupa za industrijske minerale Imeris, trebalo bi da pomogne Evropi da se oslobodi skoro potpune zavisnosti od Kine u pogledu litijuma potrebnog za baterije električnih automobila.

Republika

Foto: printsrkin

Francuska, litijum

 

Napominjemo, da je EU najavila zabranu prodaje benzinskih i dizel automobila od 2035. godine tako da su automobili na električni pogon jedina vozila budnućnosti za sada.

Na konferenciji za štampu u ponedeljak kompanija je saopštila da je kroz 18 meseci istraživanja potvrđena isplativost projekta, a ministar ekonomije je rekao da neće biti ni štete po ekologiju.

Tada je i naglašeno da je, od deset evropskih projekata eksploatacije litijuma, Imerisov drugi po važnosti, od napuštanja projekta Ria Tinto u Srbiji u januaru, koji je do tada bio u samom vrhu.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading