TI ŽIVIŠ U OBLACIMA, NOLE! Đoković: Grend slemovi i igranje za Srbiju najveća privilegija!

Autor:

Sport

15.09.2023

20:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski teniser govorio za španske medije nakon što je pobedio Davidovič-Fokinu (2:0) i doprineo trijumfu Srbije u Dejvis kupu.

TI ŽIVIŠ U OBLACIMA, NOLE! Đoković: Grend slemovi i igranje za Srbiju najveća privilegija!

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković savladao je Alehandra Davidoviča-Fokinu i odveo Srbiju u finale Dejvis kupa, a prethodno je Laslo Đere pobedio Alberta Ramosa-Vinjolasa za 1:0.

Podsetimo, "orlovi" su bez Noleta u prvom kolu ubedljivo trijumfovali protiv Južne Koreje, dok je danas overen plasman među osam najboljih na finalni turnir u Malagi na koji su se već kvalifikovale Holandija, Češka i Kanada.

- Da, na devetom sam oblaku trenutno. Igrati za svoju zemlju Srbiju je nešto potpuno drugačije. Velika odgovornost i pritisak, ali i velika privilegija i čast. Drago mi je da sam uspeo da doprinesem sa ovom pobedom i ovim poenom. Nažalost, španska publika je želela da prođe njihova reprezentacija, ali nisu uspeli. Mi smo uradili dobar posao u singlu i sada ćemo pokušati protiv Češke da obezbedimo prvo mesto u grupi kako bismo imali bolji žreb u Malagi - rekao je Đoković, da bi ga voditelj potom upitao da li je bilo teško spustiti se sa "devetog oblaka" nakon osvajanja US opena nedavno.

- Dobro pitanje. Bilo je teško. Sve se dešavalo brzo u tih nekoliko dana. Bio sam veoma srećan zbog pobede u Njujorku i proslave kod kuće. Ostaviti familiju kod kuće nikad nije lako. Daje mi najveću radost i divne emocije prilika da igram za svoju zemlju. Na početku sezone sam rekao, grend slemovi i igrati za svoju zemlju su moji prioriteti. Hoću da doprinesem koliko god mogu. Cilj je ispunjen, mi smo u top osam.

Nole se osim Davidovič-Fokine borio i za vazduh, pošto su uslovi za igru u Valensiji bili katastrofalni.

- Naravno, bio sam oduševljen da dobijem pet gemova za redom. On je igrao agresivno. Bilo je izuzetno teško i vlažno. Čak je i publika počela da vrišti: "Vazduh, vazduh, hoćemo vazduh". Klima je radila, ali ne znam šta se desilo. Verovatno su to bili najtopliji uslovi u kojima sam igrao u dvorani - poručio je Đoković i osvrnuo se na ambicije Srbije u Dejvis kupu:

- Značilo bi mnogo da osvojimo, to je naš cilj. Imali smo izuzetnu godinu 2010. kada smo uzeli Dejvis kup. Igrali smo i finale 2013. i još tri-četiri puta puta polufinale. Format se menja, sada je svaki poen važan. Ako ne pobedite dva meča u singlu morate da pobedite u dublu, a mi nemamo baš mnogo dubl iskustva u timu. Pokušavamo da radimo na tome. Nadamo se da ćemo u Malagi moći da budemo kompletni, da budemo zdravi i da dobijemo priliku da se borimo za trofej.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading