SRPSKA TROBOJKA I KOLCE I U FRANKFURTU! Milićević: Srbija je uvek i svuda uz vas! (VIDEO)

Autor:

Vesti

15.09.2023

19:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave proslavljen je i u nemačkom gradu Frankfurtu

SRPSKA TROBOJKA I KOLCE I U FRANKFURTU! Milićević: Srbija je uvek i svuda uz vas! (VIDEO)

Foto: Republika

 

 

Po prvi put od uspostavljanja Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave 2020. praznik se obeležava i van granica Srbije, pa tako osim centralne manifestacije održane u Nišu,  proslavljen i u nemačkom gradu Frankfurtu. Tu je u ime predsednika Aleksandra Vučića govorio ministar bez portfelja zadužen za dijasporu Đorđe Milićević.

-  Prvi put ove godine organizovano slavimo i van granica Srbije i Republike Srpske. To je jasna poruka predsednika i Vlade čiji sam član, da ste svi vi koji živite u dijaspori, daleko od svojih ognjišta, deo naše srpske zajednice. I vi ćete uvek imati podršku u svojoj Srbiji i u svom prestonom gradu Beogradu. Bez obzira gde ste rođeni ili iz kog srpskog kraja su vam koreni. Mi smo jedan narod i u mom rodnom Valjevu i u Banjaluci i u Beranama i ovde u Frankfurtu na Majni i širom sveta. A vaša Srbija je uvek i svuda uz vas - poručio je Milićević.

Na trgu Rosmarkt na kome je održana manifestacija okupilo se na hiljade Srba, igralo se srpsko kolo i vijorila trobojka. U nemačkoj pokrajini Hesen inače živi 38.000 Srba.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading