SEĆAMO SE NAŠIH PREDAKA! Milićević u Frankfurtu na obeležavanju Dana srpskog jedinstva, slobode i zastave

Autor:

Vesti

15.09.2023

17:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prvi put se ove godine Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave obeležava van granica Srbije i Republike Srpske.

SEĆAMO SE NAŠIH PREDAKA! Milićević u Frankfurtu na obeležavanju Dana srpskog jedinstva, slobode i zastave

Foto: Privatna arhiva

Ministar bez portfelja zadužen za dijasporu Đorđe Milićević je u poseti Frankfurtu gde se po prvi put obeležava Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave van granica Srbije.

Ministar Milićević predstavlja Srbiju u ime predsednika Aleksandra Vućića i govoriće na centralnoj manifestaciji koja će biti održana večeras na glavnom trgu u Franfurtu. Pre toga je imao niz sastanaka, između ostalog i sa Uveom Bekerom, državnim sekretarom za savezne i evropske poslove pokrajine Hesen, gde je govorio o saradnji između ove i srpske pokrajine Vojvodina koje dele bogatu istoriju. 

Foto: Privatna arhiva

 

- Bivši premijer pokrajine Hesen Folker Bufije pokrenuo je saradnju pošto mu je majka iz Stare Pazove. Pokrajina Hesen spada u vodeće ekonomske partnere Srbije među nemačkim pokrajinama. Naša robna razmena u proteklih pet godina povećana je za 55,2% odsto. 

Kompanije iz Hesena zapošljavaju oko 11 hiljada ljudi u Srbiji, a realizovale su neke od najvećih investicija u našoj zemlji. Samo na teritoriji Hesena živi više od 100.000 stanovnika srpskog porekla, a oko 38.000 su državljani Srbije - rekao je Milićević. 

Ministar je govorio i na biznis forumu o informaciono- komunikacionim tehnologijama i podsetio da je Srbija postala magnet za inovativne kompanije koje prepoznaju  stručnost i konkurentnost. 

- Nemačke kompanije takođe imaju ključnu ulogu u ovom procesu. Naša saradnja u oblasti tehnologija i inovacija može da donese obostrane koristi i doprinese ekonomskom razvoju obe zemlje - rekao je Milićević.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading