BEOGRAD DONEO ODLUKU, PRAVIĆE DOČEK ZA SVE SPORTISTE! Grad se oglasio: Ko osvoji medalju, neka se javi za balkon!

Autor:

Vesti

14.09.2023

21:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Uprava Grada Beograda oglasila se u četvrtak uveče i objavila donetu odluku o organizaciji dočeka uspešnih sportista na balkonu Gradske skupštine.

BEOGRAD DONEO ODLUKU, PRAVIĆE DOČEK ZA SVE SPORTISTE! Grad se oglasio: Ko osvoji medalju, neka se javi za balkon!

Foto: Grad Beograd

Nikola Penić, sekretar Sekretarijata za sport i omladinu grada Beograda, želi da se obrati javnosti u vezi s nedavnim informacijama koje su se pojavile u vezi s nepozivanjem određenih sportista na svečani prijem ispred Skupštine grada Beograda. Evo njegovog saopštenja:

- Povodom tekstova objavljenih u sredstvima javnog informisanja u vezi sa nepozivanjem određenih sportista na svečani prijem ispred Skupštine grada Beograda, kao resorni sekretar za sport i omladinu Grada Beograda, čisto radi istine, želim da se obratim javnosti i obavestim o sledećem - započinje.

- Na inicijativu gradonačelnika grada Beograda gospodina Aleksandra Šapića, odmah nakon osvajanja zlatne medalje na SP u atletici gospođe Ivane Vulete, pozvao sam predsednika Srpskog Atletskog Saveza gospodina Veselina Jevrosimovića i tom prilikom sam mu uputio čestitke povodom osvajanja zlatne medalje, naše šampionke Ivane na SP u atletici u Budimpešti dana. Obavestio sam ga o mogućnosti i naše spremnosti i želje da se svi resursi Beograda stave na raspolaganje Srpskom Atletskom Savezu i Ivani Vuleti za organizaciju njenog svečanog dočeka ispred Skupštine grada Beograda. Kako mi je preneo predsednik saveza gospodin Jevrosimović, Ivana se zahvalila na ponudi i pozivu, sa obrazloženjem da nema praksu i želju da prisustvuje takvoj vrsti događaja - dodaje Penić.

- Da ne bi ubuduće bilo zloupotrebe  i dezinformacija u javnosti, kako bilo ko iz gradske uprave odlučuje ko će biti dočekan, a ko neće i time bilo koga diskriminiše, Grad Beograd i Sekretarijat za sport  i omladinu grada Beograda, donosi sledeću odluku - naglašava. 

- Svi sportisti koji osvoje medalje na velikim međunarodnim sportskim takmičenjima , kao što su svetska prvenstva, evropska prvenstva ili Olimpijske igre, a koji budu imali želju da za njih budu organizovani svečani dočeci ispred Skupštine grada Beograda, to mogu i da ostvare tako što će njihovi matični nacionalni savezi upućivati dopis Sekretarijatu za sport I omladinu za organizaciju ovih događaja. Grad Beogad će svim sportistima podjednako izlaziti u susret I davati na raspolaganje organizacione I druge kapacitete koje poseduje.

Sama atmosfera i broj ljudi će uvek zavisti od naših građana i mi na to kao ni do sada, nismo mogli, niti ćemo moći da utičemo - napominje Penić. 

BONUS VIDEO 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading