"NIJE SRPSKA DRŽAVA FONTANA ŽELJA ZA ONE KOJI BI DA GAZE KLUPE U SKUPŠTINI" : Vučić o izborima i pojedinim zahtevima opozicije

Autor:

Vesti

11.09.2023

13:37 >> 14:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Do kraja meseca odgovoriću opoziciji na zahteve - rekao je predsednik.

"NIJE SRPSKA DRŽAVA FONTANA ŽELJA ZA ONE KOJI BI DA GAZE KLUPE U SKUPŠTINI" : Vučić o izborima i pojedinim zahtevima opozicije

Foto: Pink

"Nije srpska država fontana želja pa da ispunjava želje onima koji bi gaze klupe u Skupštini", rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić govoreći o predstojećim izborima.

- Do kraja meseca odgovoriću opoziciji, što će biti najbrži i najkonkretniji odgovor jednog predsednika, koji je nadležan za raspisivanje parlamentarnih izbora, pružiti usmeno i pisanim putem, u skladu sa demokratskim načelima i principima i poštovanjem prava manjine - rekao je on odgovarajući na pitanja novinara posle susreta sa liderima regiona na samiru Brdo Brioni.

Još jednom je naglasio da, jedino mesto gde se donose odluke, jesu institiucije sistema koje se biraju na izborima.

Na pitanje da li je video pismeni zahtev, za koji je rečeno da je dostavljen u Predsedništvo, kaže da još nije pogledao te da će pročitati kad se vrati u Srbiju.

- Oni su posle 4 meseca promenili mišljenje. Da li su išli kod nekog u ambasadu na ručak, išli na doručak ili snek… Ne znam - rekao je Vučić.

Rekao je da će "odgovoriti svima, naučiti ih i pokazati koliko danas imamo zaposlenih više, 510.000 više nego 2011. i 2012.

- Da mi vi govorite o teškom stanju u društvu, ekonomiji; da optužujete ljude koji su na vlasti za onakva monstruozna ubistva koja su se dogodila u Mladenovcu, Orašju, Duboni, Ribnikaru, to će ući u istoriju beščašća, ni u šta drugo. To radite svaki dan. Dobiće odgovor, verujem da će se oni obradovati mom odgovoru. A, kakvi će sve izbori da budu i kada.. nije Srbija fontana želja da ih ispunjava onima koji maštaju o tome da dobiju veći broj poslanika, kakao bi valjda mogli u potpunosti da nam izgaze klupe u Narodnoj skupštini. Malo su ih gazili prethodnih dana i skakali po njima, pa sada mora da imaju nešto više poslanika da bi mogli uspešnije da gaze klupe, da nam lupaju stolove,  da zabranjuju da penzioneri dobiju povećanje penzija, da deca mogu da nam dobiju inovativne lekove ili da možemo da ih šaljemo u inostranstvo na lečenje kada je to neophodno - poručio je.

Još jednom je ponovio da će odgovor na zahtev stići po povratku iz UN, nakon čega ima još jedan važan sastanak.

- Verujem da oni znaju da će dati sve od sebe da ih obradujem, da budu zadovoljni i da konačno mogu da kažu da su pobedili posle 4 meseca laži da ustvari neće na izbore. Samo ne znam šta se to dogodilo u prethodna 7 dana, pa takav kopernikanski obrt. Za 180 stepeni promeniše ploču - rekao je Vučić. 

Deo opozicije je u ponedeljak blokirao rad Parlamenta, kad aje izneo zahtev za raspisivanje prevremenih izbora.

Predsednik Skupštine Vladimir Orlić istakao je tada da sa oduševljenjem prihvata ideju i inicijativu opozicije o izborima.

Najveća poslanička grupa je sa oduševljenjem prihvatila izbore. A što se tiče pretnji da hoćete da sprečite da penzioneri dobiju svoje povećanje, kao i majke novac za svoju decu, e to je nasilje. Ja ću o tome da je to njihova želja i namera informisati nadležne organe i Vladu, predsednika, tražićemo da dobijemo odgovore u narednih 30 dana - rekao je Orlić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (38)

Loading
Boba

11.09.2023 13:55

Volja naroda ce jos jednom pokazati da svoju podrsku daju coveku kome je interes Srbije ispred svih drugih interesa.

Maja

11.09.2023 13:56

Nije prvi put da opozicija ide u strane ambasade da se konsultuje.

Mali

11.09.2023 13:56

Избори ће бити сигурно то им је Вучић обећао,а он своја обећања испуњава. Народ се такође јако радује истим,јер нам је изузетно стало да опозицију пошаљемо тамо где им је и место - у политичку прошлост. Само их неће добити док се нереши оно што је битно и приоритет за Србију,а то су Вучићев одлазак у Брисел и у УН. Мораће опозиција још мало да буде на инфузији пре него је народ искључи са ње.

Srđa

11.09.2023 13:56

Ulica nikada neće odlučivati ko će biti na vlasti u Srbiji.