SINIŠA MALI: Uprkos protivljenju opozicije, izborili smo se za veće plate i penzije!

Autor:

Vesti

06.09.2023

14:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

On je u završnoj reči istakao da je opozicija za ova dva dana, umesto argumenata, pokazala da može da se bori samo nasiljem i vrištanjem.

SINIŠA MALI: Uprkos protivljenju opozicije, izborili smo se za veće plate i penzije!

Foto: Tanjug/Miloš Milivojević

Potpredsednik Vlade i ministar finansija Siniša Mali obratio se danas poslanicima na sednici Narodne Skupštine, na čijem dnevnom redu je, između ostalog, bio Predlog rebalansa budžeta za 2023. godinu.

On je u završnoj reči istakao da je opozicija za ova dva dana, umesto argumenata, pokazala da može da se bori samo nasiljem i vrištanjem.

 - Imali ste priliku da vidite pravu sliku opozicije, ništa pametno niste čuli od njih osim da vrište, pište, uništavaju narodnu imovinu. Hteli su da spreče  usvajanje rebalansa budžeta kojim se daje mogućnost penzionerima da dobiju veće penzije, prosvetarima i medicinskim sestrama da dobiju veće plate, majkama i deci da dobiju pomoć od 10.000 dinara. Hteli su da spreče dalje investicije i izgradnju bolnica, domova zdravlja... Oni u tome nisu uspeli! Mi ćemo ovim rebalansom imati veće plate za zaposlene u prosveti, zdravstvu, socijalnoj zaštiti. Od 1. oktobra idemo sa većim penzijama, do kraja ovog meseca sa isplatom 10.000 dinara za sve majke i samohrane očeve, zatim idemo sa 35 milijardi dinara dodatnih subvencija za poljoprivrednike, idemo za dodatnih 3,9 milijardi dinara za retke bolesti i lečenje u inostranstvu. Idemo sa nastavkom naših investicija, sa izgradnjom domova zdravlja, puteva... Želimo da ostavimo našoj deci bolju budućnost. U narednom periodu ćemo na sednici Parlamenta imati i budžet za 2024. godinu i izborićemo se za još jedno povecanje penzija, za povećanje plata za zaposlene u javnom sektoru za oko 10 odsto, za još više novca da gradimo našu lepu Srbiju! Ostvarićemo obećanje predsednika Aleksandra Vučića da će do 2025. godine prosečna plata biti 1.000 evra, a prosečna penzija 430 evra. To je važno za građane Srbije i od toga ne odustajemo - zaključio je potpredsednik Vlade Siniša Mali.

BONUS VIDEO 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

Komentari (28)

Loading
Tijana

06.09.2023 14:57

Tako to rade odgovorni i pametni politicari kojima je stalo do svoje zemlje a ne ovi nasilnici i alkosi sto prave cirkus od Skupstine.

Vojin Milić

06.09.2023 15:18

Veće plate i penzije, najbolji su dokaz našeg ekonomskog napretka. A opozicija džabe pravi skandale.

dja

06.09.2023 15:40

Pored svih smetnji neki odgovorni ljudi su odradili posao za koji su postavljeni tu gde jesu.

dexon

06.09.2023 15:42

Bahatost opozicije nije uspela da smanji efikasnost vladajuce stranke u skupstini.