TADIĆA PITALI O JUBILEJU U DRESU SRBIJE! Njegov ODGOVOR je sve ostavio u ČUDU! Evo šta kaže o Mađarima!

Autor:

Sport

06.09.2023

14:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbalska reprezentacija Srbije nastavlja kvalifikacije za Evropsko prvenstvo.

TADIĆA PITALI O JUBILEJU U DRESU SRBIJE! Njegov ODGOVOR je sve ostavio u ČUDU! Evo šta kaže o Mađarima!

Foto: Starsport

Osim selektora "orlova" Dragana Stojkovića Piksija, okupljenim medijima obratio se i kapiten srpskih fudbalera Dušan Tadić.

Novi član turskog Fenerbahčea prokomentarisao je situaciju koja trenutno vlada u G grupi, gde se osim Mađara, nalaze još Crna Gora, Bugarska i Litvanija.

- Kada smo videli grupe, jasno je da smo Mađarska i mi važili za glavne favorite u grupi, ali tu su i ostali. Mislim da smo mi i Mađari bili favoriti. Stanje grupe je očekivano, mi naravno želimo da pobeđujemo i imamo maksimalan broj bodova, što je nekada moguće, a nekada nije. Najvažnije je da se mi plasiramo na Evropsko prvenstvo i ovo je samo još jedna prepreka. Žarko želimo da ostvarimo taj rezultat - kazao je Tadić i nastavio u istom tonu:

Foto: Starsport

Tadić na treningu Srbije

- Igrali smo ranije još sa Mađarima kada se igrala Liga nacije i oni su bili za nijansu bolji kad smo im prepustili inicijativu i ne mogu da se setim rezultata, ali znam da su nas pobedili, dok smo mi u gostima bili bolji i jako smo se postavili i dominirali smo i bili bolji. Tako da, od kada je mister Stojković ovde, mi kontrolišemo utakmice i pitamo se, tako da će to da bude ključ. Mi smo slični kao i tada...

Otkrio je kapiten Srbije potom zanimljiv detalj:

- Mimoišao sam se sa Atilom Salajem u Fenerbahčeu, bili smo dve-tri nedelje tamo, radi se o dobrom momku i igraču. Ostavio je dobar trag tamo i svima je bilo krivo što je otišao, cenili su ga i voleli. Drago mi je što ćemo igrati sutra. Soboslaj je napravio dobar transfer i sigurno će još više da napreduje u igri i to je dobro za mađarski fudbal - nastavio je vođa "orlova".

Prethodnih dana fenomenalne rezultate postizali su Novak Đoković, odbojkašice Srbije koje su donele srebro sa Evropskog prvenstva, košarkaši su stigli do polufinala Mundobasketa... Sada je red na fudbalere:

- Jako je lepo što sve naše reprezentacije ostvaruju rezultate, želim da im čestitam, oni su inspiracija. Sada je red na nama da usrećimo našu zemlju - kazao je Tadić.

Na pitanje koliko mu znači što je se približio na dva nastupa do 100. meča u državnom timu, Tadić je dao sledeći odgovor:

- Iskreno, ne znači mi ništa... Zato što, mislim, lepo je što imaš preko 50 nastupa, ali u prošlosti šta se sve dešavalo zbog tih nastupa, ostao mi je gorak ukus u ustima i nekako... Ne znam, nije bitno koliko imaš nastupa, nego šta si ostavio iza sebe i koliko si odigrao SP i EP, namestio i dao golova, šta si značajno uradio. Ima igrača koji su imali 80 utakmica, a nemaju SP i EP. A recimo Slaviša Jokanovića ima 50, a sve je igrao. Lepo jeste, ali nije preterano značajno. Bitno je šta ostaviš iza sebe - iskren je Tadić oko približavanja jubileju u dresu Srbije.

Republika

Foto: Starsport

 

Na to se nadovezao i selektor Stojković:

- Tadić ne treba da se bavi brojevima, to je za druge... Važno je da svakim mečom ulazi sa istim žarom, bez obzira koliko ima nastupa za reprezentaciju. To je definitivno statistika koja može da imponuje njemu i njegovoj porodici, što je potvrda kvaliteta i njegovih majstorija i svega što je pokazao. Trpeti nekoga sto puta u istom dresu nije lako, a on je to zaslužio - kaže Piksi i dodaje:

- Ja sam imao priliku da dobijam poklone povodom jubileja, u svakom slučaju je to lep gest. Šta smo dobijali u Japanu? Dres u ramu, još negde stoji u zidu. Tako da pretpostavljam da će i Tadić imati takvu privilegiju. Ne verujem da će da dobije ček ili da mu otvara račun za to, nema potrebe za tim. Pre bi on trebalo nama da plati nego mi njemu jer ga trpimo toliko dugo. Šalim se stvarno, ostaje nešto iza tebe i može da bude ponosan što će vrlo brzo sto puta obući nacionalni dres - u šali je izjavio selektor Srbije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading