BEZ SRBA - POTOP! Sva tri kluba iz kojih su OTIŠLI Piksijevi "orlovi" doživela FIJASKO!

Autor:

Sport

21.08.2023

08:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Već posle prvih mečeva se videlo koliko su im značili.

BEZ SRBA - POTOP! Sva tri kluba iz kojih su OTIŠLI Piksijevi "orlovi" doživela FIJASKO!

Foto: Starsport

fudbalska reprezentacija Srbije

Narodna poslovica kaže "koga nema bez njega se može". Ispostavilo se, međutim, da nije tako, bar ne u slučajevima Fulama, Ajaksa i Lacija.

Sva tri kluba, za koja su igrali srpski reprezentativci (Aleksandar Mitrović, Dušan Tadić i Sergej Milinković-Savić) doživela su fijasko u uvodnim mečevima bez svojih najboljih fudbalera.

Mitrogol je pre dva dana i zvanično predstavljen u Al Hilalu, gde će biti saigrač SMS-u, a njegov Fulam je na "Krejven Kotidžu" počišćen od strane Brentforda sa ubedljivih 0:3. Odmah se videlo koliko je najbolji strelac u istoriji srpske reprezentacije značio "kolibarima", od pretprošle sezone kada im je omogućio ekspresan povratak u elitu kao najefikasniji igrač, do prethodne u kojoj je golovima doprineo da ekipa završi u "zlatnoj sredini" tabele.

Foto: twiter.com/Fabrizio Romano

 

Ne da je Fulam ponižen od "pčelica", nego nije ni postigao gol na svom terenu, što dovoljno govori kakav je bio uticaj Mitrovića na igru ovog tima.

Nešto pre Aleksandra, u Al Hilal je stigao Sergej, a već na prvom koraku bez njega, Lacio je razočarao i na premijeri Serije A poražen u Lećeu s 1:2. Imali su nebesko-plavi vođstvo golom kapitena Ćire Imobilea, ali je domaćin u drugom poluvremenu "iz dvojke u keca" napravio podvig i pokazao da Milinković-Savić veoma nedostaje Rimljanima u novoj sezoni.

Republika

Foto: Twitter/Printscreen

 

Ajaks je prošle sezone, sa Dušanom Tadićem u timu, posrtao u holandskom šampionatu i trku završio tek na trećem mestu, a u novom prvenstvu je bez kapitena "orlova" počeo i da se bruka!

Naime, "kopljanici" su samo remizirali sa novajlijom u ligi Ekselsiorom (2:2), što samo govori da će tim iz Amsterdama teško moći da vrati titulu na "Krojf arenu", bez svog doskorašnjeg vođe.

Foto: Profimedia

Dušan Tadić

Sa druge strane, Tadić je u prvom meču za Fenerbahče debitovao pobedom protiv Gacijantepa (2:1) i asistencijom dvostrukom strelcu Edinu Džeku, dok je Sergej sa Al Hilalom u uvodna dva kola prvenstva Saudijske Arabije upisao pobedu i remi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading