DUGI RAZGOVORI SA VUČIĆEM: Oglasio se i Lajčak nakon sastanka - spomenuti novi izbori na severu Kosova (FOTO)

Autor:

Vesti

30.08.2023

16:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prethodno je i Vučić izneo svoje utiske sa sastanka sa Lajčakom.

DUGI RAZGOVORI SA VUČIĆEM: Oglasio se i Lajčak nakon sastanka - spomenuti novi izbori na severu Kosova (FOTO)

Foto: Printscreen/www.instagram.com/buducnostsrbijeav

Visoki predstavnik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak razgovarao je danas u Beogradu sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vuičićem.

On je posle sastanka na društvenoj mreži X (dojučerašnji Tviter) objavio da je tema razgovora bila nastojanje da se smanje tenzije i održe novi lokalni izbori na severu Kosova.

- Danas sam u Beogradu imao suštinske razgovore sa predsednikom Aleksandrom Vučićem o sledećem sastanku na visokom nivou u septembru, nastojanjima da se smanje tenzije i održe novi lokalni izbori na severu Kosova, kao i o primeni svih sporazuma iz dijaloga - napisao je Lajčak.

 

Prethodno je i Vučić izneo svoje utiske sa sastanka sa Lajčakom.

- Razgovarao sam više od dva sata sa Miroslavom Lajčakom. Veoma sam zabrinut zbog razvoja događaja na KiM i Kurtijevog plana da silom okupira sever pokrajine i protera Srbe sa vekovnih ognjišta - napisao je Vučić na svom Instagram profilu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (45)

Loading
Nenad

30.08.2023 16:07

Molićemo se Bogu da se ostvari san naš i Predsednika Aleksandra Vučića a to je da Srbija bude na sigurnom tako i Kosovo i Metohije.

Marko

30.08.2023 16:09

U razgovoru Vučića i Lajčaka spomenuti su i novi izbori na KiM, ali po meni, najvažnije je da Kurtija neko trenutno smiri i da se malo stabilizuje situacija na KiM.

Nemanja Savić

30.08.2023 16:13

Niko više ni ne pominje formiranje Zajednice srpskih opština, osim naše delegacije i Vučića.

Dara

30.08.2023 16:45

Za izazove je Srbija uvek spremna da odgovori najboljim mogucim resenjem,a pitanje KiM nam je najvaznije zato smo uvek spremni za dijaloge sa svima