KURTIJEVA POLITIČARKA NASTAVLJA DA PRETI I PROVOCIRA: Osmani odgovorila u svom stilu: "Ovo će ubiti dijalog između Kosova i Srbije"

Autor:

Vesti

30.08.2023

14:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Osmani se nada da će na sledećem sastanku na visokom nivou između Kosova i Srbije, Evropska unija potvrditi da su ispunjeni njeni zahtevi.

KURTIJEVA POLITIČARKA NASTAVLJA DA PRETI I PROVOCIRA: Osmani odgovorila u svom stilu: "Ovo će ubiti dijalog između Kosova i Srbije"

Foto: Tanjug/AP

Predsednica Kosova Vjosa Osmani izjavila je danas da bi odluka o suspenziji viza za građane Kosova od 1. januara 2024. ubila dijalog između Kosova i Srbije.

Vjosa Osmani, izrazila je svoje zabrinutosti u vezi sa mogućom suspenzijom viza za građane Kosova od strane Francuske, kako je najavio predsednik Emanuel Makron. Ona tvrdi da bi takva odluka imala negativan uticaj na dijalog između Kosova i Srbije.

Osmani smatra da bi suspenzija viza predstavljala kaznenu meru prema narodu Kosova, a ne prema liderima ili politici. Ona veruje da bi to nanosilo veliku nepravdu narodu Kosova i dovelo do prekida dijaloga. Takođe, ona je istakla da niko ne bi trebalo da ide na sastanke u Briselu ako se kažnjava narod Kosova.

- Rekla bih da je to način da se jednom zauvek ubije dijalog. Ako neko želi da prekine dijalog, onda neka preduzme takve mere, a to su kaznene mere prema narodu Kosova. Te mere nisu protiv nijednog lidera, nisu protiv politike, oni su protiv naroda Kosova - kazala je ona prilikom posete spomeniku nestalih u Prištini.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Vjosa Osmani

U vezi sa lokalnim izborima na severu Kosova, Osmani je najavila da će biti spremno uputstvo za održavanje vanrednih izbora u četiri opštine na severu Kosova, čim se ispune zakonski uslovi za održavanje izbora u tim opštinama.

Osmani se nada da će na sledećem sastanku na visokom nivou između Kosova i Srbije Evropska unija potvrditi da su ispunjeni njeni zahtevi i da su svi uslovi za ukidanje nepravednih mera protiv Kosova ispunjeni.

Izrazila je takođe očekivanje da će na sledećem sastanku na visokom nivou između Kosova i Srbije "Evropska unija utvrditi da su njeni zahtevi ispunjeni i da su ispunjeni svi uslovi za uklanjanje mera protiv Kosova koje su bile nepravedne".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading