BIVŠI AMBASADOR VLADIMIR BOŽOVIĆ MOŽE PONOVO U CRNU GORU! Sud poništio odluku policije!

Autor:

Vesti

26.08.2023

10:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Upravni sud je početkom juna usvojio žalbu Božovića i poništio rešenje Ministarstva unutrašnjih poslova kojim mu je 30. septembra 2022. godine zabranjen ulazak u Crnu Goru jer je, kako su naveli, uvidom u evidencije koje

BIVŠI AMBASADOR VLADIMIR BOŽOVIĆ MOŽE PONOVO U CRNU GORU! Sud poništio odluku policije!

Foto: ST/N. MANDIĆ

Ministarstvo unutrašnjih poslova Crne Gore poništilo je odluku granične policije od 30. septembra prošle godine kojom je zabranjen ulazak u tu državu tadašnjem ambasadoru Srbije Vladimiru Božoviću.

Odluka crnogorskog MUP-a je istovetna odluci Upravnog suda (US) , koji je ranije poništio zabranu ulaska Božoviću u tu zemlju.

Iz MUP-a je Vijestima potvrđeno da je rešenje doneto, ali nije navedeno šta je njegov sadržaj.

Upravni sud je početkom juna usvojio žalbu Božovića i poništio rešenje Ministarstva unutrašnjih poslova kojim mu je 30. septembra 2022. godine zabranjen ulazak u Crnu Goru jer je, kako su naveli, uvidom u evidencije koje vodi Uprava policije utvrđeno da postoje smetnje iz razloga nacionalne bezbednosti.

Iz US su tada saopštili da je utvrđeno da u rešenjima upravnih organa nije pojašnjeno šta je razlog da mu se zabrani ulazak na teritoriju Crne Gore. MUP je drugostepeni organ i on sada odluku dostavlja Upravi policije. "Vijestima" je potvrđeno da je Božoviću dostavljena odluka MUP-a.

Božović je proteran iz Crne Gore pri kraju mandata Vlade Duška Markovića, krajem novembra 2020. godine. Tada je saopšteno da je povredio Bečku konvenciju o diplomatskim privilegijama i imunitetima, odnosno da je omalovažio državu izjavama koje su bile nediplomatske i politički sporne tadašnjoj vlasti.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading