PREMIJERKA BRNABIĆ ODGOVORILA ALIŠI KERNS! Ovo pismo je DOKAZ da Kurti ima podršku za podrivanje mira i stabilnosti

Autor:

Vesti

08.08.2023

10:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ana Brnabić je naglasila da Kerns nastavlja da paradira lažima

PREMIJERKA BRNABIĆ ODGOVORILA ALIŠI KERNS! Ovo pismo je DOKAZ da Kurti ima podršku za podrivanje mira i stabilnosti

Foto: Tanjug/R. PRELIĆ

Premijerka Ana Brnabić oštro je i argumentovano odgovorila britanskoj poslanici Ališi Kerns koja je javno zatražila da zapadne države zaštite Kosovo od Srbije.

- Ovo pismo i tvitovi Ališe Kerns, ministra Mihaela Rota i senatora Roberta Mendeza su više nego dobrodošli, jer pružaju živi dokaz da Kurti zaista uživa punu podršku i ohrabrenje za podrivanje mira i stabilnosti na Balkanu, izbegavanje sprovođenja postignutih sporazuma (kako Briselskog sporazuma, odbijanjem osnivanja Zajednice srpskih opština više od 10 godina, tako i Ohridskog sporazuma koji predviđa sprovođenje Briselskog sporazuma) i podrivanje osnovnih ljudskih prava Srba na Kosovu i Metohiji - poručila je predsednica Vlade Srbije na Tviteru.

Ona je rekla da "sve što neko treba da zna o demokratiji i vladavini prava na Kosovu* je ovo":

 

- Pod jedan, od početka ove godine pripadnici kosovskog* bezbednosnog aparata streljali su šestoro Srba - i niko nije odgovarao. Pod dva, pripadnik kosovske* policije, koji je na Badnje veče pucao na jedanaestogodišnjeg dečaka i dvadesetjednogodišnjeg mladića, pušten je iz pritvora i sada je na slobodi. Pod tri, od početka Kurtijeve administracije 2021. godine do danas, nezakonito su uhapšena 32 Srbina, od kojih su neki bez ikakvih optužbi bili u zatvoru preko 20 meseci, uz to su trpeli torturu, maltretiranje i svakodnevne uvrede na nacionalnoj osnovi. Najupečatljiviji primer (ne)verodostojnosti i objektivnosti onih koji su inicirali ovo pismo je da je Ališa Kerns uspela da postane jedan od retkih pojedinaca čije je javne izjave Kfor morao da opovrgne. Na tvrdnju Kernsove da Srpska pravoslavna crkva švercuje oružje na Kosovo*, Kfor je, kao vojna misija Natoa, izjavio: "Nema dokaza o navodnom švercu koji je vršen... u pravoslavnim crkvama kolima hitne pomoći". Uprkos ovoj jasnoj izjavi Kfora, Kernsova nastavlja da paradira ovim laži, čak i u ovom pismu. I to rezimira sve što neko treba da zna o samom pismu - naglasila je Ana Brnabić.

Podsetimo, predsednici spoljnopolitičkih odbora SAD, Ujedinjenog Kraljevstva, Nemačke, Ukrajine, Litvanije, Irske, Islanda, Letonije, Češke, Estonije, pojedini poslanici evropskog i britanskog parlamenta kao i američki kongresmeni Dina Titus i Riči Tores i senator Rob Mendez uputili su pismo zvaničnicima EU, SAD i Velikoj Britaniji u kojem, između ostalog, navode da treba promeniti pristup prema Srbiji koji je prema njhovom viđenju previše popustljiv.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (67)

Loading
Vax

08.08.2023 11:02

Zapad je na Kurtijevoj strani. Lepo im je rekla.

NadjaMil

08.08.2023 11:03

Hvala bogu pa postoje argumentovani dokazi sa kojima je Ana demantovala laži Ališe Kerns!

prat

08.08.2023 11:03

Onima koji podrzavaju siptarske teroriste se uvek mora odgovoriti, najvise zbog toga da bismo mi ovde uvek znali sa kime imamo posla.

mile

08.08.2023 11:05

Koga birga šta misle ti idioti što ne vole Srbiju, ali lepo im je odgovorila Brnabićka nema ona šta da pominje našu Srbiju!!