HRVATI NAVODNO ZNAJU O ČEMU ALEKSANDRA VUČIĆ SANJA?! Brutalan odgovor Vučića hrvatskim i nemačkim medijima: Nisam nikad PRETIO NIKOME!

Autor:

Vesti

04.08.2023

17:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Hrvatski mediji su nedavno pisali o "pretnjama" koje je, navodno, izneo predsednik Vučić.

HRVATI NAVODNO ZNAJU O ČEMU ALEKSANDRA VUČIĆ SANJA?! Brutalan odgovor Vučića hrvatskim i nemačkim medijima: Nisam nikad PRETIO NIKOME!

Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

Aleksandar Vučić

Nakon Saveta za saradnju Srbije i Republike Srpske, na kojem je potpisan Sporazum o izgradnji dva memorijalna centra posvećena jasenovačkim žrtvama - jedan u Gradini, drugi u Beogradu, predsednik Srbije Aleksandar Vučić i predsednik Republike Srpske Milorad Dodik održali su konferenciju za medije kako bi izneli svoje stavove i odgovorili na pisanja stranih medija koja su kritikovala Vučića.

Hrvatski mediji su nedavno pisali o "pretnjama" koje je, navodno, izneo predsednik Vučić, dok su nemački mediji istakli njegove ambicije u vezi "srpskog sveta i srpskog carstva". Međutim, predsednik Vučić odlučno je demantovao ove tvrdnje.

- Želim da naglasim da nikada u svom životu nisam koristio sintagmu "srpski svet", niti sam ikada pretio bilo kome - istakao je predsednik Vučić na konferenciji.

- Pisanja stranih medija o mom navodnom pretnjama su potpuno netačna i zlonamerna. Uvek sam se zalagao za mir i saradnju među državama, a ne za bilo kakve pretnje ili ekspanzionističke ambicije - dodaje. 

Dodao je da, iako je svestan da je politika predmet javnog interesa i kritika, očekuje da se mediji pridržavaju profesionalnog i objektivnog izveštavanja.

- Novinari bi trebalo da istražuju i izveštavaju istinu, umesto da proizvode senzacionalističke naslove ili plasiraju netačne informacije - naglasio je Vučić.

Foto: Tanjug/AP/Darko Vojinovic

 

Predsednik Srbije takođe je reagovao na pisanje nemačkih medija koji su komentarisali njegove ambicije vezane za "srpski svet i srpsko carstvo".

- To su potpuno izmišljene priče - rekao je Vučić.

- Nikada nisam imao ambicije stvaranja nekog carstva niti bilo kakvih imperijalističkih ciljeva. Moj fokus je na unapređenju odnosa sa susednim državama i ostvarivanju mira i stabilnosti u regionu - kaže. 

Na kraju, predsednik Vučić izrazio je neslaganje sa načinom na koji strani mediji ponekad interpretiraju njegove izjave i stavove.

- Pisanje o mojim snovima je previše apstraktno i neozbiljno. Pozivam sve novinare da preispitaju svoje izvore i da se oslanjaju na činjenice pre nego što plasiraju takve spekulacije - poručio je predsednik Vučić.

Sporazum o izgradnji memorijalnih centara u Gradini i Beogradu, posvećenih jasenovačkim žrtvama, ostaje važan korak u očuvanju sećanja na prošlost i promociji mira i pomirenja među narodima. Uprkos kontroverzama koje su pratile najnovije događaje, predsednici Vučić i Dodik su se složili da će zajedno raditi na jačanju saradnje između Srbije i Republike Srpske.

BONUS VIDEO 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (32)

Loading
Sasa

04.08.2023 17:41

Srbija gleda svoje dvorište i svoj napredak!Druge zemlje nas ne zanimaju!

Miša

04.08.2023 17:55

Vučić nikada nije pretio nikome u regionu, sve protiv njega je propaganda.

Veki

04.08.2023 17:57

Moraju da pisu takve lazi jer kako bi drugačije prodali novine

Guja

04.08.2023 18:04

Provokacije Hrvata i zapada nisu nista novo.