IMAMO PLODONOSNU SARADNJU I SA BIH I SA SRPSKOM! Vučić: Očekujemo od BiH da poštuje teritorijalni integritet Srbije

Autor:

Vesti

04.08.2023

14:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vučić je u ime cele delegacije Srbije zahvalio rukovodstvu Srpske na, kako je rekao, srdačnom i posebnom dočeku

IMAMO PLODONOSNU SARADNJU I SA BIH I SA SRPSKOM! Vučić: Očekujemo od BiH da poštuje teritorijalni integritet Srbije

Foto: Tanjug

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas u Banjaluci posle sednice Saveta za saradnju Srbije i Republike Srpske, da očekujemo od BiH da na isti način kao što mi poštujemo teritorijalni integritet BiH, ta država poštuje teritorijalni integritet Srbije u skladu sa međunarodnim pravom i rezolucijama proisteklim iz Povelje UN, što nije bio slučaj prilikom glasanja u Savetu Evrope.

Vučić je u ime cele delegacije Srbije zahvalio rukovodstvu Srpske na, kako je rekao, srdačnom i posebnom dočeku, a posebno predsedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku.

- Srbija u potpunosti poštuje Povelju UN i ne bira da li joj ona odgovara ili ne u pojednim slučajevima. Poštujemo principe međunarodnog prava i u skladu sa tim Srbija je poštovala, poštuje i poštovaće sve  norme Dejtonskog mirovnog sporazuma iz kojeg je proistekao i Ustav BiH kao temelja BiH sazdane od dva entiteta i tri konstitutivna naroda - naglasio je Vučić.

Istakao je da je Srbija poštovala i da će poštovati teritorijalni integritet BiH, ali i integritet dva entiteta unutar BiH i svaki dogovor tri konstitutivna naroda i dva entiteta.

- Smatramo da je veoma važno i očekujemo od BiH da na isti način kao što mi poštujemo teritorijalni integritet te zemlje da ta država poštuje teritorijalni integritet Srbje u skladu sa međunarodnim pravom i rezolucijama proisteklim iz Povelje UN, što nije bio slučaj prilikom  glasanja u Savetu Evrope, pa bismo zamolili prijatelje u BiH da ubuduće pokažu poštovanje prema teritorijalnom integritetu Srbije, na isti način kao što i mi pokazujemo prema teritorijalnom integretu BiH - poručio je Vučić.

Imamo veoma dobru i plodonosnu saradnju i sa BiH i sa Srpskom, dodao je Vučić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (38)

Loading
Jana

04.08.2023 14:40

Bilo bi lepo da se saradnja između naše dve zemlje nastavi i proširuje ali isto tako očekujemo da BiH se postavi isto kao i mi, da postoji uzajamno poštovanje.

Ljilja

04.08.2023 14:47

Veza Srbije i Republike Srpske je neraskidiva!!! Ta veza nam donosi mnogo toga dobrog!

Tanja

04.08.2023 20:45

Srbija poštuje integritet svih zemalja i nadamo se da će i BIH poštovati isto. Saradnja sa Republikom Srpskom je odlična jer je to naš narod jedan jezik jedna religija.

Kristina

04.08.2023 20:51

Srbija poštuje Dejtonski sporazum.