BAKIĆ BI SAD DA JURI I OPOZICIJU! Niko mu ne valja: Ostrašćeni sociolog proširio listu neprijatelja

Autor:

Vesti

24.07.2023

06:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predstavnicima vlasti pretio je da će plivati Dunavom i Savom, a sada se ustremio i na dojučerašnje saborce.

BAKIĆ BI SAD DA JURI I OPOZICIJU! Niko mu ne valja: Ostrašćeni sociolog proširio listu neprijatelja

Foto: printscreen/twitter

Navodni borac protiv nasilja bi da juri sve koji ne misle kao on. Dosad je pretio samo predstavnicima vlasti, a sad je proširio listu, pa su na red došli i opozicionari?!

Jovo Bakić, sociolog i profesor Filozofskog fakulteta, ali i jedan od najagresivnijih ideologa protesta, koji je više puta dosad upućivao otvorene pretnje ljudima na vlasti (da će ih juriti po ulicama, da će morati da plivaju Dunavom i Savom i slično), sada isto to poručuje i opoziciji.

Bakić je sve gorepomenuto javno izrekao u intervjuu koji je dao za dnevni list Danas, jedno od glasila Dragana Šolaka.

Beli mu bio najveća uzdanica

Republika

Foto: youtube.com/BALKAN INFO - Zvanični kanal

Ljubiša Preletačević Beli

O ozbiljnosti Bakića možda najbolje govori činjenica da je upravo on bio jedan od govornika na završnoj konvenciji predsedničkog kandidata Ljubiše Preletačevića Belog, kada se 2017. kandidovao za šefa države.

Dobro je poznato koliko je Preletačević bio ozbiljan kandidat, pa je, samim tim, na svojoj konvenciji imao i podjednako ozbiljne govornike poput Bakića.

- Zašto Beli? Zato što je sve crno u Srbiji. Nama je potrebno da nema sekiracije. Mi smo poniženi, uvređeni, a Beli je tu da pokaže put poniženima i uvređenima - agitovao je tada Jovo Bakić za svog kandidata.

UVEK ISTO

Naime, Bakić je na pitanje da li i dalje veruje da režim nije moguće smeniti institucionalno, već na ulicama, poručio da vlast nije jedina koja bi mogla da bude jurena.

- Verujem, naravno, ali moguće je i da se pre toga režimska opozicija dogovori s nepomenikom, o čemu svedoči i obrazovanje besmislenog anketnog odbora, kao i besmislene svađe oko besmislenog položaja njegovog predsednika, ali i neglasanje za smenu jednog nepomenikovog sluge, zaduženog za unutrašnje poslove. No, takva opozicija treba da ima u vidu da nepomenik i njegove najbliže sluge nisu jedini koji bi mogli da budu jureni po ulicama - kazao je ostrašćeni sociolog.

Milenko Jovanov, šef poslaničke grupe SNS, ironično je prokomentarisao ovu Bakićevu izjavu, poručivši mu da sečeka da "malo zaladi".

- Nemoj, Jovo, po vrućini da juriš ako za boga znaš... Kad zaladi malo, pa onda - napisao je Jovanov na Tviteru.

Republika

Foto: Tanjug

Dejan Miletić

Dejan Miletić, direktor Centra za proučavanje globalizacije, Bakićevu izjavu vidi kao novi momenat.

- Do sada mu je smetala vlast, a sada vidimo da mu ni opozicija nije po volji, pa bi i nju da juri. Očigledno je da Bakiću svi smetamo, pa da bi zbog njega svi treba da se promenimo ne bismo li mu se svideli. Očigledno je da mu srpski narod ne odgovara. Veoma je zanimljivo kako pojedini ljudi zaista nemaju meru u komentarima, umesto da se, žargonski rečeno, pokriju ušima, oni bi da uređuju društvo silom - ističe Miletić.

LEĐNO, PRSNO...

Podsetimo, Bakić je svojevremeno više puta govorio da će političke neistomišljenike juriti po ulicama, te je upravo nasilje bila jedna od opcija koju je on video za smenu vlasti.

- Oni ne mogu da izgube na izborima, zato će morati da se jure po ulicama. Plivaće i po Savi i Dunavu, neko će prsno, neko leđno, kako ko zna. Moraće da beže. To je borba za slobodu - izgovorio je sociolog.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (20)

Loading
Bojana

24.07.2023 07:48

Profa glumi ludilo.

Jasna

24.07.2023 07:51

Kakav je sa sobom? Treba proveriti!

mile

24.07.2023 07:54

Bilo bi dobro kada bi mu neko valjao, ali izgleda je teško pronaći nekoga ko njemu odgovara.

Maja

24.07.2023 07:58

Očigledno je da je čovek otišao sa mozgom u tri lepe.