BRNABIĆ BOŠKU OBRADOVIĆU: Danas kažete da je bivša vlast korumpirana, a vi ste sa njima bili u Savezu za Srbiju i finanisrali su vaš pokret iz budžeta

Autor:

Vesti

19.07.2023

14:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ana Brnabić je odgovorila Bošku Obradoviću, koji je tokom svog izlaganja bivšu vlast nazvao korumpiranom.

BRNABIĆ BOŠKU OBRADOVIĆU: Danas kažete da je bivša vlast korumpirana, a vi ste sa njima bili u Savezu za Srbiju i finanisrali su vaš pokret iz budžeta

Foto: Printscreen

Ana Brnabić

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić istakla je tokom današnje skupštinske rasprave da je opozicija danas, po ko zna koji put, pokazala neozbiljnost i neodgovornost prema građanima i temama koje su na dnevnom redu.

Premijerka je podsetila je danas zadatak narodnih poslanika da raspravljaju o važnim predlozima zakona, a ne da se bave politikanstvom i prilčaju o stvarima koje nemaju nikakve veze sa temom. 

- U danu kada razgovaramo o finansijskoj podršci porodicama sa decom, majkama sa decom do 16 godina starosti, o značajnim bespovratnoj pomoći za naše poljoprivrednike od 280 miliona evra, sredstvima za nove puteve, zdravstvo i mnogim drugim bitnim stvarima, opozicija se javlja i priča o 33 godine višestranačja u Srbiji. Toliko o tome, toliko o tome koliko je sušptina važna, koliko je važno ono što predlaže Vlada a šta biste vi predložili bolje - rekla je premijerka.

Brnabić je odgovorila Bošku Obradoviću, koji je tokom svog izlaganja bivšu vlast nazvao korumpiranom, a isti epitet je upotrebio i za trenutne stranke koje su na vlasti.

- Pričate o dva kartela i korumpiranom političkom sistemu, sadašnje i bivše vlasti. Samo da podsetim – bivša vlast ste vi. Ne postoji politički pokret ili stranka koja se finansira direktno iz budžeta, kao što ste se vi finansirali iz budžeta EPS-a, iz sistema Kolubare, dakle od novca svih grđana Srbije. Dakle, to je dokaz da ste bili deo vlasti. I vi niste samo bivša vlast, već ste ostali partneri sa njima. Dokaz za to je čuveni Savez za Srbiju. I nije samo Savez za Srbiju. Sporazum sa narodom, setimo se toga? Potpisnici i vi, i proevropske stranke a nigde ni jedne jedine reči o Kosovu i Metohiji. U tom sporazumu ni slovom nije spomenuta pronatalitenta politika, veći broj dece.  Dakle još jednom, kada pričate o bivšoj vlsti – vi ste bivša vlast. Kada pričate danas da je bivša vlast korumpirana, pa vi ste sa njima bili u Savezu za Srbiju i zajedno ste potpisali sporazum između vas, njih i naroda. Eto to su vaši principi - izjavila je premijerka.

Predsednica Vlade rekla je Bošku Obradoviću da se vara ako misli da građani veruju da on. Nije bio deo bivše vlasti a njegov pokret Dveri se u to vreme finansirao iz budžeta Republike Srbije. „Neverovatno je potcenjivanje građana Srbije. Viu zaista mislite da bilo ko u Srbiji može da misli da se vaš pokret finanisirao iz budžeta čak tri ministarstva u vreme bivše vlasti a da niste bili deo vlasti? Šta ste bili, opozicija? Molim vas... Vi koji ste fizički napali predsednicu narodne skuptštine, kolege poslanike, uvek ste uz vaše partnere iz bivše vlasti, čiji ste bili deo. Uvek ih u svemu podržavate, u svim savezima, sporazumima protestima... I vi koji ste toliko protiv njih, uvek ste uz njh? To je takvo nipodaštavannje inteligencije građana Srbije, da je to nečuveno - zaključila je Brnabić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (18)

Loading
Tijana

19.07.2023 14:13

Zaista ovaj Obradovic vredja inteligenciju svima nama, pa on je bio deo te korumpirane vlasti i uzimao pare iz budzeta ali sada bi da se ogradi od svega toga, e pa nece da moze, mi sve pamtimo.

Bojan

19.07.2023 14:27

Bravo Ana sa njima tako i treba samo oštro. Sta hoce Boško ne razumem. Imali su šansu

Goran

19.07.2023 15:17

Boško Obradović je toliko upleten u sopstvene laži da više nema pojma o čemu priča.

Nana

19.07.2023 15:35

On je bio deo te korumpirane vlasti i uzimao pare iz budzeta ali sada bi da se ogradi od svega tog