ŠOKANTNA IZJAVA LIDERA DVERI: Obradović izneo Kurtijeve zahteve - UKINITE Srpsku listu!

Autor:

Vesti

21.06.2023

19:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpsku listu treba ukinuti, smatra lider Dveri, a to je, upravo ono što bi voleo Aljbin Kurti!

ŠOKANTNA IZJAVA LIDERA DVERI: Obradović izneo Kurtijeve zahteve - UKINITE Srpsku listu!

Foto: RTS/printscreen

Boško Obradović

Boško Obradović, lider Dveri, i premijer lažne države Kosovo Aljbin Kurti imaju identične stavove.

Ako je neko i imao dilemu o tome zašto prištinski bezumnik, koji svakog dana uhapsi po jednog Srbima i drži ceo jedan narod u getu, podržava proteste dela opozicije u Beogradu, više je nema. Jer, Obradović je juče,usred Skupštine Srbije, izrekao identičnu rečenicu onoj koju Kurti ponavlja non-stop.

Srpsku listu treba ukinuti, smatra lider Dveri, a to je, upravo ono što bi voleo Aljbin Kurti, koji predstavnike Srba sa Kosova i Metohije naziva banditima, kriminalcima, traži njihovo proterivanje i hapsi sve koji ih podrže. Sve to, uprkos činjenici da Srpska lista ima više od 90 odsto podrške na svakim izborima koji se organizuju na KiM. E pa to je, izgleda, i Obradoviću i Kurtiju trn u oku.

Sa bezbedne udaljenosti od 300 kilometara, Obradović je tako juče pljunuo na srpski narod u južnoj pokrajini. Među zahtevima koje su Obradović u ime njegovih Dveri i Zavetnici predali nalazi se i sledeći:

Srpska lista više ne sme da govori u ime Srba sa Kosova.

Dakle, kao što rekosmo, tačno ono što Kurti priželjkuje i (uglavnom silom) pokušava da ostvari.

Obradović je dvominutno izlaganje počeo tvrdnjom da je Srpska lista "ćerka firma SNS". Kako tvrdi, Srpska lista, koja se bori za naš narod na Kosmetu, je priznala lažnu državu Kosovo u prvoj tački svog osnivačkog dokumenta.

- I pre neki dan dožive zvižduke i neke malo teže stvari kada su se suočili sa probuđenim narodom na Kosovu i Metohiji - tvrdi Obradović.

Obradović je, kako se čini, pomešao dva događaja, jer su pre neki dan zvižduke na Kosmetu doživeli Miroslav Aleksić i Aleksandar Jovanović Ćuta.

Kako je dalje naveo, Srpska lista je izgubila legitimitet na Kosmetu kada su "sklonjene barikade u januaru i februaru", što je omogućilo tzv. kosovskoj policiji da uđe na sever autonomne pokrajine.

Obradović tvrdi da Srpska lista ne treba da ima reč na Kosmetu, što je, ponovimo, IDENTIČAN zahtev onom koji je postavio i Aljbin Kurti.

Premijerka Brnabić je u svom izlaganju odgovorila i podsetila Obradovića na ranije poteze:

- Vi koji ste rekli 2005. godine da je Kosovo defakto nezavisno, pa se tek posle vas Priština setila i tri godine kasnije proglasila nezavisnost, vi danas ovo pričate. Vi koji kada ste potpisivali ugovor sa narodom, nigde nije stajala nijedna reč o Kosovu i Metohiji, niste se setili da u sporazum sa narodom ubacite jednu reč o KiM, jer tada vaši koalicioni partneri to ne bi prihvatili - istakla je premijerka.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (22)

Loading
Tomica

21.06.2023 19:52

Srpsku listu treba ukinuti, smatra lider Dveri, a to je, upravo ono što bi voleo Aljbin Kurti.Sramna izjava.

Kristina

21.06.2023 19:56

Obradović ne prestaje da me neprijatno iznenadjuje svaki dan.

Emi

21.06.2023 19:57

Ovaj Obradović postaje sve gori i zlobniji političar. Gadi mi se.

Aško

21.06.2023 19:58

Obradović postaje sve više pogubniji po srpski narod i naciju