UDARNO! Vučić predložio Vladi zabranu izvoza naoružanja u narednih 30 dana!

Autor:

Vesti

13.07.2023

11:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najnovija odluka.

UDARNO! Vučić predložio Vladi zabranu izvoza naoružanja u narednih 30 dana!

Foto: TANJUG/ DRAGAN KUJUNDZIC

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, na osnovu Zakona o predsedniku Republike i Zakona o Vojsci Srbije, a zbog usložnjavanja bezbednosne situacije u državi, doneo je Odluku da predloži Vladi da se donesu akta radi obustavljanja izvoza naoružanja i vojne opreme u narednih 30 dana.

Prema informacijama do kojih su došle "Novosti", po isteku navedenog roka, šef države će, zajedno sa Savetom za nacionalnu bezbednost, odlučivati da li će biti produžetka.

Takođe, u Odluci predsednik zahteva da se naoružanje i vojna oprema, uskladištena, proizvedena ili u fazi proizvodnje - u privrednim subjektima na teritoriji Srbije prioritetno stave na raspolaganje našim oružanim snagama i Ministarstvu odbrane.

BONUS VIDEO 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (48)

Loading
Marina

13.07.2023 11:25

Predlog i odluka predsednika Srbije su sasvim na mestu. Svaka ozbiljna država mora imati svoje zalihe oružja... za ne daj Bože.

Zora

13.07.2023 11:25

Verujem da će Vlada da podrži Vučićev predlog. Moramo imati naoružanje na raspolaganju.

Miloš

13.07.2023 11:26

U svetlu optužbi da mi izvozimo oružje i prodajemo ga Rusima i Ukrajincima definitivno treba zabraniti izvoz

Slavka

13.07.2023 11:27

Zašto je to udarna vest ako je normalna reakcija i sled dogadjaja, predsednika Vučića s obzirom na situaciju u kojoj se Srbija nalazi.