JEZIVE PORUKE ČLANA PREDSEDNIŠTVA BIH DENISA BEĆIROVIĆA! "Srbi su najveće zlo, a centar tog zla je u Beogradu"!

Autor:

Svet

13.07.2023

06:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U govoru od samo desetak minuta Bećirović je ko zna koliko puta pomenuo genocid, uz poziv na osvetu.

JEZIVE PORUKE ČLANA PREDSEDNIŠTVA BIH DENISA BEĆIROVIĆA! "Srbi su najveće zlo, a centar tog zla je u Beogradu"!

Foto: Tanjug/AP

Član Predsedništva BiH Denis Bećirović održao je prekjuče u Potočarima, najblaže rečeno, jeziv govor. A počeo ga je rečima da je "Srebrenica jedini genocid u Evropi nakon Drugog svetskog rata", a onda je za desetak i nešto malo više minuta reč genocid izgovorio još najmanje dvadesetak puta.

MRŽNJA NA KVADRAT

U okvirima uz ovaj tekst videćete koje su najzloslutnije poruke bezumnika iz Sarajeva, a ovde pomenimo samo da je za sve loše, reklo bi se i u svetu, a ne samo ovde, optužio Srbe, uz poziv da svi stanu pod jedan barjak i obračunaju se s našim narodom.

U nekoliko navrata udario je na Dodika, ali je bilo potpuno jasno da mu je glavna meta Aleksandar Vučić, između ostalog, i zato što je upro prstom u Beograd kao "rasadnik zla".

- Dame i gospodo, opasnost od ponavljanja genocida nad Bošnjacima nije otklonjena, ideologije, politike, mediji, velikodržavni centri moći, velikodržavne pretenzije i drugi faktori koji su doveli do genocida nad Bošnjacima ponovo su prisutni i ponovo prete. Napadnut je mirovni proces i u toku je pokušaj i razaranje države BiH. Sve demokratske i patriotske snage moraju se zajedno okupiti pod zastavom BiH. Razjedinjenost zbog funkcija i komadić vlasti može voditi u mnogo veće nevolje. Političke svađe i propali obrasci političkog delovanja nisu saveznici države BiH - rekao je Bećirović.

On je Srbe i srpsku politiku nazvao ideologijom zla. Onda je počeo da hvali udruženje Majke Srebrenice, predlažući da im se dodeli Nobelova nagrada za mir.

Komentarišući Bećirovićeve poruke, analitičar Branko Radun kaže da su one na ivici objave rata.

Republika

Foto: Medija centar Beograd

Branko Radun

 

- Takve poruke stižu redovno iz Sarajeva, bilo da je to od Bakira Izetbegovića, Denisa Bećirovića, nekog novinara... Sve to su ratnohuškačke poruke. Kada je reč o Srebrenici i o tome da je sve vezano za taj događaj politika zla i genocid, taj narativ je prihvaćen i u dobrom delu zapadnih zemalja, a sve to ima za krajnji cilj jedno: da se uništi Republika Srpska.

SAMO JEDAN PUT

Advokat Ivan Simić smatra da je glavni cilj ovakvih poruka upravo ubiranje političkih poena, ali je pitanje, kaže, koliko i narod to više želi da sluša:

- Da bi opstali na političkoj sceni, pojedini političari koji nisu u mogućnosti da osmisle svoju ideju koriste već postojeće narative i šalju poruke koje ni na koji način ne doprinose miru i stabilnosti. Upravo takve poruke stigle su sada iz BiH, a političari ovakve skupove, očigledno, koriste za sopstvenu promociju. Gotovo da nikada ne možemo čuti poruke koje bi doprinele poboljšanju odnosa. Sve ovo vodi samo ka jednom, a to su nestabilnost i eventualni budući sukob.

Još neke od užasnih poruka Bećirovića

* u toku je pokušaj i razaranje države BiH. Sve demokratske i patriotske snage moraju se zajedno okupiti pod zastavom BiH

* Kultura sećanja je jedini izlazak iz spirale nasilja i zla i jedini način da izlečimo društvo od bolesti i mržnje. Zato je izbor jednostavan. Ili kultura sećanja ili ponavljanje zla

* Zašto se ne sankcionišu oni koji negiraju genocid? Zašto pojedini predstavnici međunarodne zajednice ponovo idu putem popuštanja politikama koje su sudski osuđene kao udruženi zločinački poduhvati?

* Da li ponovo biramo političare koji javno govore i rade na relativizaciji zločinačkog projekta "velike Srbije"

* Dame i gospodo, opasnost od ponavljanja genocida nad Bošnjacima nije otklonjena, ideologije, politike, mediji, velikodržavni centri moći, velikodržavne pretenzije i drugi faktori koji su doveli do genocida nad Bošnjacima ponovo su prisutni i ponovo prete

* Postavio devet pitanja i na njih odgovorio, a sva do jednog odnose se na devedesete godine i navodno ponavljanje svega što se tada događalo

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (3)

Loading
DR

13.07.2023 06:49

Kaki se ovi ljudi predstavljaju kao pravi vernici, ti ističu, a ponašaju se kao zlo, nigde u njihovim svetim knjigama ne piše da seju mržnju i zlo, ibični precaranti i zlikovci, Bog će ih kazniti!

Boss

13.07.2023 07:28

Tako je poceo rat i 92 , konstantnim napadima na Srbe . Sta drugo ocekivati od fasista iz ll svetskog rata kojima je i tada glavni cilj kao i 92 bio ubijanje i klanje Srba sa ciljem da nas ne bude na vekovnoj Srpskoj zemlji! E pa Becirovicu samo nas taknite , dobicete po njuskama za navjek i vjekova !!! Zivela Republika Srpska !!!

z81

13.07.2023 09:35

e pa komšije bosanci i bošnjaci , dokle god vam ovakve budale pune mozak sa prošlošću dotle će te i u prošlosti živeti.