Exit uklonio srpsku zastavu sa Petrovaradinske tvrđave: Za organizatore festivala Kosmet je posebna država!? (FOTO)

Autor:

Vesti

07.07.2023

18:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Oni kojima je od nacionalne pripadnosti i ponosa važnije uživanje u opojnim sredstvima promovišu “mir” uklanjanjem srpskih simbola i sakrivanjem činjenice da su Kosovo i Metohija neotuđivi deo Srbije.

Exit uklonio srpsku zastavu sa Petrovaradinske tvrđave: Za organizatore festivala Kosmet je posebna država!? (FOTO)

Foto: Printskrin

Iako je u poslednjoj deceniji urađeno mnogo na suzbijanju antišovinizma u našoj zemlji, pojavni oblici ove bolesti i dalje mogu da se vide. Primer za to je događaj iz Novog Sada gde su organizatori Exit festivala sa bedema Petrovaradinske tvrđave skinuli zastavu na kojoj je predstavljena mapa Kosova i Metohije u bojama srpske trobojke i sa srpskim grbom.

Kako bi pokazali što više servilnosti za svoje goste iz zemalja koje priznaju nezavisnost Kosmeta, organizatori Exita su odlučili da skidaju srpske simbole u Srpskoj Atini, a na njihovo mesto postave srce sa znakom mira, prenosi 24sedam.

Opojna sredstva im važnija od nacionalnog ponosa

Zanimljivo, baš u trenutku dok Kurtijevi teroristi svakodnevno hapse i maltretiraju naše sunarodnike u južnoj srpskoj pokrajini, Exit je odlučio da promoviše “mir”. Nešto slično se dešavalo i u Beogradu početkom 1992. godine kada je grupa muzičara sklonih narkoticima pevala “mir, brate, mir” u trenutku kada su ustaše i muslimanski ekstremisti ubijali Srbe širom Bosne i Hercegovine i Krajine. 

Tako i danas, oni kojima je od nacionalne pripadnosti i ponosa važnije uživanje u opojnim sredstvima promovišu “mir” uklanjanjem srpskih simbola i sakrivanjem činjenice da su Kosovo i Metohija neotuđivi deo Srbije.

Republika

Foto: Printskrin

srpska zastava

 

Plaćenička opozicija već pokušala da skine zastavu

Podsetimo, grupa mladih patriota su zastavu sa mapom Kosmeta postavili pre nekoliko dana kao vid podrške našem narodu u južnoj srpskoj pokrajini u ovim teškim trenucima. To je odmah zasmetalo autošovinistima okupljenim u nekim organizacijama i partijama koje već nedeljama organizuju političke proteste sa ciljem pokretanja obojene revolucije u Srbiji, kako bi u fotelje vratili izdajnike i plaćenike koji su opustošili i opljačkali našu zemlju u periodu od 2000. do 2012. godine.

Zato su pojedinci iz plaćeničke opozicije već par puta pokušavali da uklone zastavu, u čemu su ih mlade patriote sprečile.

Potez Exita zato ne treba ni da čudi s obzirom da se zna da je taj festival i nastao na krilima obojene revolucije 2000. godine koja je široko potpomognuta od zemalja koje su nas samo godinu dana pre toga zverski bombardovale, ubijajući srpsku nejač širom Srbije.

Naravno, većina građana Novog Sada ne gleda blagonaklono na skidanje srpskih simbola sa  Petrovaradinske tvrđave kao što ne gleda ni na maltretiranje koje im plaćenička opozicija priređuje već nedeljama. Ali to opoziciju, kao i organizatore Exita, ne zanima mnogo. Njima je bitno da svojim nalogodavcima opravdaju sredstva koja dobijaju kako bi što više ponizili i destabilizovali našu zemlju.

Srećom, Srbi itekako dobro pamte 5. oktobar 2000. godine i opštu pljačku koja je usledila u mračnih dvanaest godina posle tog datuma. Zato se plaćenička opozicija uzalud nada. Srbija će ovog puta pobediti!

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (6)

Loading
Iva

07.07.2023 19:36

Ok je… muzicki festival ne treba mesati sa politikom.

Перагеније

08.07.2023 15:19

@Iva - За Иву: стварно?! Тако раде и на фестивалима у америкЕ и енглескЕ, земље пролетерске?!

Slavuj

08.07.2023 02:48

Prvo Srbe su Ubijali u Hrvatskoj zato što Srbi nisu hteli da prihvate Hrvatsku državu nego su počeli da prave SAO Krajinu nezavisnu pokrajinu. Srbi u Bosni su Takodjer počeli da prave republiku Srpsku pa muslimansko stanovništvo je moralo da se prebaci u muslimanske enklave da se dobije čistokrvna republika Srpska. Znači nisu Srbe ubijali nego su Srbi ubijali zarad ličnih interesa. Kosovo je nezavisna država , zvanični jezik je Albanski , parlament , škole i sve ostalo je na Albanskom . Tako kada 1948 prijavite Jugoslaviju a obriste Srbiju sa mape sveta onda vam je rezultat to što jeste . Inteligencija osobe koja je pisala ovaj tekst se graniči sa inteligencijom orangutana iz ZOO vrta . Bože sačuvaj kakav retard

Nikola

11.07.2023 09:51

@Slavuj - Aha, pa dobro. Hajde da se slozim sa tobom i da oboje kazemo da srbi rade sve zbog licnih interesa. Vazi. Ali pre toga, procitaj istoriju. Aha, hrvati su pokatoliceni srbi koji su se prodali radi boljeg zivota, ili bosanci koji su se poturcili da ne bi trpeli ugnjetavanje. Sada hrvati mrze srbe zbog njima samo razumljivim razlozima, s toga im je dozvoljeno da ucine genocid nad srbima, ili bosancima da ih maltretiraju s vremena na vreme. Ali cekaj malo, zar albanija kao drzava nije postojala do skora? Mozda skoro 300 godina unazad da je amerika nije stvorila? To znaci da albanija nema svoju istoriju, versku i nacionalnu zaledjinu i istorijsko znacenje? Zar to daje albancima za pravo da dodju na kosovo i maltretiraju i ubijaju neduzne srbe samo zato sto ih mrze i sto su placenici amerike? Ti kazes kosovo je nezavisna drzava, od kad? Da nije mozda od pre nekoliko godina kada su tadic i kompanija prodali kosovo amerikancima na papiru? Pa cekaj malo, to onda znaci da je kosovo oduvek bilo srpsko, sto dalje znaci da si u tvom komentaru ispao gluplji od istog tog zoloskog vrta.