DELIMO OCENE ALEKSANDRA VUČIĆA! Oglasio se Bocan-Harčenko povodom nepodnošljive situacije na Kosovu

Autor:

Vesti

06.07.2023

21:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je ranije danas da je akcija progona Srba sa Kosova i etničkog čišćenja u toku.

DELIMO OCENE ALEKSANDRA VUČIĆA! Oglasio se Bocan-Harčenko povodom nepodnošljive situacije na Kosovu

Foto: Tanjug/T.Radovanović

Ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Bocan-Harčenko istakao je da Rusija saglasna u potpunosti sa ocenama predsednika Srbije Aleksandra Vučića kada je reč o nepodnošljivoj situaciji na Kosovu dodajući da postoje svi razlozi da se situacija razmotri na sednici Saveta bezbednosti UN sa ciljem okončanja progona Srba.

 - U potpunosti delimo ocene predsednika Srbije Aleksandra Vučića povodom nepodnošljive situacije na Kosovu i Metohiji. Postoje svi razlozi da se situacija razmotri na posebnoj sednici SB UN u cilju prave deeskalacije, okončanja progona Srba - napisao je Bocan-Harčenko na Tviteru.

Dodaje da se Rusija zalaže da se kosovsko pitanje rešava u međunarodno-pravnom okviru Rezolucije 1244 SB UN uz, kako naglašava, potpunu transparentnost i objektivnost pristupa svih učesnika.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je ranije danas da je akcija progona Srba sa Kosova i etničkog čišćenja u toku te da je dobro organizovana od strane vlasti u Prištini, ali i podržana od strane pojedinih iz međunarodne zajednice.

Takođe, naveo je da će zamoliti sledeće nedelje za hitan razgovor sa šefom NATO Jensom Stoltenbergom da ukaže na situaciju i kaže šta može, a šta ne, a da će odmah posle Srbija tražiti, po prvi put na ovakav način, sazivanje hitne sednice SB UN imajući u vidu da su životi Srba ugroženi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (20)

Loading
Kosta

06.07.2023 21:52

Rusija nam je prijateljska zemlja, a i mi smo Rusiji.

Ciki

06.07.2023 22:16

Hvala Rusiji i ruskom ambasadoru na razumevanju.

Kata

06.07.2023 22:16

Podrška Srbije stiže sa svih strana kada je u pitanju situacija na KiM.

Nana

06.07.2023 22:29

Delimo ocene predsednika Srbije Aleksandra Vučića povodom nepodnošljive situacije na Kosovu i Metohiji