VUČIĆ O IZJAVI VALENTINE MATIVJENKO: Sintagma "mrežno centrični napad" mi je privukla najviše pažnje

Autor:

Vesti

27.06.2023

13:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Očigledno je da u Rusiji s pažnjom prate događaje u našoj zemlji, rekao je Vučić.

VUČIĆ O IZJAVI VALENTINE MATIVJENKO: Sintagma "mrežno centrični napad" mi je privukla najviše pažnje

Foto: Tanjug/AP

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić komentarisao je izjavu predsedavajuće Saveta Federacije Rusije Valentine Matvijenke o političkim protestima koje u Srbiji organizuje prozapadna opozicija.

- S pažnjom sam pročitao tekst Valentine Mativjenko. To je žena koja odlično poznaje prilike na Balkanu. Za mene je izraz, jedan, koji je upotrebila "mrežno centrični napad", ta sintagma bila posebno važna i očigledno je da u Rusiji s pažnjom prate događaje u našoj zemlji. Kada vidite da nešto nema nikakvog smisla i sa nečim racionalnim, onda vam je jasno da nešto čudno postoji. Ako vam je cilj da kažete "E idem na Bubanj Potok da blokiram da ne prođe milion Turaka", vi se pitate - da li je on normalan kada to kaže ili je bio pijan, kao što je bio ili da li stvarno postoje političari koji žele da urade tako nešto svojoj zemlji. Ali šta tu da radite, nije to prvi put, nije ni poslednji. Naše je da se borimo za fabrike, puteve pruge - rekao je Vučić.

SAMO VUČIĆEV ODGOVORAN PRISTUP ČUVA MIR

Podsetimo, Matvijenko je rekla da je u poslednje vreme sve više naznaka da je Zapad započeo aktivnu fazu pripreme terena za „obojenu revoluciju“ u Srbiji.

Tim rečima Valentina Matvijenko objasnila je zašto je nedavno pružila svoju podršku Srbiji.

- Jednostavno smo morali da obratimo pažnju na tu opasnost koja se nadvila nad slobodnom Srbijom, nad njenim suverenitetom i nezavisnosti - istakla je ona.

- Danas imamo klasičan primer mrežnocentričnog rata, kada mrežne strukture koje kontroliše Zapad koriste neku osetljivu temu za slabljenje situacije, pokušavajući da je dovedu u stanje kada može da deluje kao "okidač". A nakon toga izazivaju demonstracije i aktiviraju pripremljenu lokalnu opoziciju. Upravo tako je počelo ozloglašeno "arapsko proleće", na isti način dva puta – 2009. i 2022. godine – pokušali su da "uzdrmaju" Iran. Danas je na udaru Srbija - konstatovala je Matvijenko.

Ona je primetila da je kao instrument destabilizacije iskorišćena tragedija.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (23)

Loading
Milena

27.06.2023 14:01

Žena vidi da su protesti u Srbiji ništa s ništa.

Tijana

27.06.2023 14:14

Vidi zena koliko protesti nemaju veze sa mozgom i sta radi opozicija.

Lena

27.06.2023 14:32

Svi vide nepravdu koja se nanosi Vucicu.

Jovana

27.06.2023 14:39

Svi vide da opozicija samo zeli sa skloni Vucica sa vlasti.