PAŠALIĆ ČESTITAO VIDOVDAN: Ovaj praznik je podsetnik da su pravo na život, slobodu i dostojanstvo najviše vrednosti NAŠEG NARODA

Autor:

Vesti

28.06.2023

12:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pašalić je istakao da Vidovdan predstavlja deo srpskog identiteta

PAŠALIĆ ČESTITAO VIDOVDAN: Ovaj praznik je podsetnik da su pravo na život, slobodu i dostojanstvo najviše vrednosti NAŠEG NARODA

Foto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ

Zaštinik građana Zoran Pašalić čestitao je građanima Srbije državni i pravoslavni praznik Vidovdan, uz ocenu da je ovaj dan određivao put i sudbinu srpskog naroda kroz istoriju, dok mu je opstanak obezbeđivala simbolika ovog praznika.

- Od Кosovskog boja, proglašenja rata Turskoj, Tajne konvencije sa Austrougarskom, mirovnog sporazuma u Versaju, usvajanja prvog Ustava Кraljevine Srba, Hrvata i Slovenaca, atentata u Sarajevu, rezolucije Informbiroa i niza drugih tragičnih događaja, Vidovdan je za Srbiju i Srbe uvek predstavljao prekretnicu. Istovremeno, Vidovdan je podsetnik da su pravo na život, pravo na slobodu i pravo na dostojanstvo najviše vrednosti našeg naroda - naveo je Pašalić.

Pašalić je istakao da Vidovdan predstavlja deo srpskog identiteta, ali i simbol slobodarske tradicije Srbije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading