Saopštenje Zaštitnika građana povodom torture nad uhapšenim Srbima na Kosovu i Metohiji

Autor:

Vesti

26.06.2023

17:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pašalić traži od Međunarodnog komiteta Crvenog krsta da zaštiti uhapšene Srbe.

Saopštenje Zaštitnika građana povodom torture nad uhapšenim Srbima na Kosovu i Metohiji

Foto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ

Zaštitnik građana Zoran Pašalić zatražio je danas od Međunarodnog komiteta Crvenog krsta da zaštiti Srbe koji su uhapšeni na Kosovu i Metohiji od daljeg mučenja i zlostavljanja i da ispita postupanje kosovske policije prema njima prilikom odvođenja u pritvorne centre.

- Po informacijama kojima raspolaže Institucija Zaštitnika građana, nad uhapšenim Srbima na Kosovu i Metohiji vršena je tortura, oni su i fizički i psihički maltretirani i zlostavljani. Zato tražimo od Međunarodnog komiteta Crvenog krsta da zaštiti uhapšene Srbe i da spreči dalju torturu kosovske policije nad njima - naveo je Pašalić.

Pašalić je naveo da će institucija na čijem je čelu o torturi nad uhapšenim Srbima na Kosovu i Metohiji obavestiti sve međunarodne institucije koje se bave zaštitom ljudskih prava i sprečavanjem torture i insistirati na punom poštovanju Konvencije Ujedinjenih nacija protiv torture i drugih surovih, neljudskih ili ponižavajućih kazni ili postupaka.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Brane

27.06.2023 07:55

Oni nisu u ni jdnoj organizaciji za ljudska prava!Trazice stolicu u UN odmah!Mozda im i jeste cilj to!