ZAŠTITNIK GRAĐANA POKRENUO KONTROLU ZBOG JEZIVOG ZLOČINA U PANČEVU: Traži podatak da li je u porodici Rusa bilo ranije prijava o nasilju, kao i to otkud muškarcu oružje!

Autor:

Vesti

08.06.2023

15:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zoran Pašalić, zaštitnik građana, traži izveštaje nadlčežnih institucija u roku od 15 dana.

ZAŠTITNIK GRAĐANA POKRENUO KONTROLU ZBOG JEZIVOG ZLOČINA U PANČEVU: Traži podatak da li je u porodici Rusa bilo ranije prijava o nasilju, kao i to otkud muškarcu oružje!

Foto: Tanjug/T. VALIČ

Zaštitnik građana Zoran Pašalić

Zaštitnik građana je po sopstvenoj inicijativi, a posle saznanja iz medija da je u stanu u Pančevu policija pronašla beživotna tela troje ruskih državljana, pokrenuo postupke kontrole zakonitosti i pravilnosti rada Ministarstva unutrašnjih poslova – Policijska stanica Pančevo, kao i Centra za socijalni rad "Solidarnost“, Opšte bolnice i Doma zdravlja u tom gradu.

Ombudsman od MUP-a traži da ga u roku od 15 dana izvesti da li je ranije bilo prijava nasilja u porodici i ako je to slučaj, koje mere je policija preduzimala sa drugim nadležnim organima da bi se zaštitile žrtve nasilja u porodici i sankcionisao izvršilac, te da li je izvršilac imao oružje u legalnom posedu i koje je mere policija preduzela nakon saznanja o ovom slučaju.

Zaštitnik građana od CSR "Solidarnost" traži da ga u istom roku izvesti da li su muškarac i žena bili na evidenciji tog centra, da li je ranije bilo prijava nasilja u porodici, i ako je to slučaj koje mere je Centar preduzimao u saradnji sa drugim nadležnim organima kako bi se pružila podrška i zaštita žrtvama nasilja u porodici, sankcionisao izvršilac i uticalo na njega da više ne vrši nasilje.

Od Opšte bolnice i Službe za hitnu medicinsku pomoć Doma zdravlja u Pančevu traži da mu u roku od 15 dana dostave informacije da li su imali saznanja o prethodnom nasilju, kao i da li su im se žena ili muškarac obraćali za pomoć i ukoliko je to slučaj koje mere su ove zdravstvene ustanove preduzele po tom pitanju, navodi se u saopštenju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading