GRENEL U SEVERNOJ MITROVICI: Bivši specijalni izaslanik SAD se sastao sa predstavnicima Srba na KiM

Autor:

Vesti

22.06.2023

16:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sastanak je počeo oko 16 časova

GRENEL U SEVERNOJ MITROVICI: Bivši specijalni izaslanik SAD se sastao sa predstavnicima Srba na KiM

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Ričard Grenel

Bivši specijalni izaslanik Sjedinjenih Američkih Država za dijalog Beograda i Prištine Ričard Grenel posetio je danas Severnu Mitrovicu, gde se sastao sa predstavnicima srpskog naroda sa Kosova i Metohije.

Sastanak je počeo oko 16 časova.

Susretu prisustvuje najviše rukovodstvo Srpske liste, među kojima su predsednik Goran Rakić i potpredsednik Igor Simić, bivši gradonačelnik Opštine Zvečan Dragiša Milović, kao i direktori zdravstvenih i obrazovnih institucija sa KiM.

Grenel je tokom poslednje krize na severu Kosova u nekoliko navrata kritikovao poteze kosovskih vlasti i premijera Aljbina Kurtija zbog upornog odbijanja da odgovore na zahteve SAD i EU za deeskalaciju situacije. 

Takođe je pozvao Kurtija da povuče specijalnu policiju iz opštinskih zgrada na severu, da novoizabrani gradonačelnici rade sa alternativnih lokacija i da se odmah održe novi izbori uz puno učešće Srba.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading