ESKOBAR I LAJČAK - JAVNA DISKUSIJA O SITUACIJI NA KIM: Lideri obe strane će doći u Brisel, sastanak će se održati

Autor:

Vesti

20.06.2023

15:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ohrabrujemo obe strane da prihvate plan za deeskalaciju, rekao Eskobar.

ESKOBAR I LAJČAK - JAVNA DISKUSIJA O SITUACIJI NA KIM: Lideri obe strane će doći u Brisel, sastanak će se održati

Foto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ, Youtube

U toku je javna diskusija u Atlantskom savetu o nedavnim dešavanjima u regionu i dijalogu tzv. Kosova i Srbije u kojoj učestvuju pomoćnik državnog sekretara i izaslanik SAD za Zapadni Balkan Gabrijel Eskobar i specijalni predstavnik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak.

Na javnoj diskusiji koja je virtuelnog karaktera dva izaslanika razmatraju moguća rešenja za smanjenje tenzija na severu KiM.

Lajčak insistira na tome da će se sastanak u Briselu održati.

- Lideri obe strane će doći u Brisel, sastanak će se održati. Bitno je da ljudi što pre nastave sa normalnim životom - naveo je specijalni predstavnik EU za dijalog Beograda i Prištine i dodao:

- Ni jedan od lidera nije rekao NE dijalogu, nadam se da će se sastanak održati uskoro.

Kako ocenjuje Eskobar, alternativa za deeskalaciju ne postoji.

- Ohrabrujemo obe strane da prihvate plan za deeskalaciju, nema alternative za to - zaključio je izaslanik SAD za Zapadni Balkan.

U saopštenju Atlantskog saveta navodi se da je nedavni napredak u normalizaciji odnosa između Srbije i tzv. Kosova kroz dijalog uz posredovanje EU ugrožen eskalacijom tenzija na severu Kosova i Metohije.

Iz Atlantskog saveta podsećaju na niz dešavanja od aprila meseca kada su održani izbori na severu, pa sve do hapšenja policajaca tzv. Kosova u centralnoj Srbiji.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading