NA ZAHTEV DAČIĆA I PALME BASTA RAZREŠEN DUŽNOSTI! Palma: Njegove izjave su dijametralno suprotne programu Jedinstvene Srbije i državnoj politici

Autor:

Vesti

22.06.2023

14:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar privrede Rade Basta objavio je na Tviteru da je formirao pokret Evropski put i da će izaći na sve predstojeće izbore, ali je odbio da podnese ostavku!

NA ZAHTEV DAČIĆA I PALME BASTA RAZREŠEN DUŽNOSTI! Palma: Njegove izjave su dijametralno suprotne programu Jedinstvene Srbije i državnoj politici

Foto: Ministarstvo privrede

Rade Basta, na zahtev Ivice Dačića i Dragana Markovića Palme, biće razrešen funkcije  ministra privrede. Takav predlog juče je iz Vlade otišao u Skupštinu Srbije, gde poslanici treba da ga potvrde.

Kako je ranije naveo Palma, čiji je Basta i bio predlog u ime koalicije Jedinstvena Srbija - SPS, izjave Radeta Baste da Srbija treba da uvede sankcije Rusiji i da svi ministri u Vladi Srbije  treba da se pridruže protestima u Beogradu su dijametralno suprotne programu Jedinstvene Srbije i državnoj i nacionalnoj politici koju sprovodi Vlada Srbije i upravo to navodi kao razlog njegovog razrešenja funkcije. 

Foto: Ministarstvo privrede

Rade Basta

- Radetu Basti je dat rok da podnese ostavku na sve funkcije na koje ga je predložila Jedinstvena Srbija, što uključuje i funkciju ministra za privredu u Vladi Srbije. Podsećam da je na sednici Predsedništva JS koja je održana 10. aprila u Jagodini jednoglasno doneta odluka o smeni Baste sa mesta potpredsednika stranke - saopštio je ranije predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma.

Podsetimo, ministar privrede Rade Basta objavio je na Tviteru da je formirao pokret Evropski put i da će izaći na sve predstojeće izbore.

- Danas sam registrovao pokret Evropski put (PEP) koji će uskoro prerasti u stranku i izaći će na izbore na svim nivoima. Srbija zbog svog položaja i vrednosti koje baštini pripada zapadnom svetu. Zato je prirodno mesto Srbije članstvo u Evropskoj uniji - napisao je Basta.

- Ostavku neću dati, neka me smene, radim za narod i državu - rekao je ministar privrede Rade Basta za beogradske medije kao odgovor na navode predsednika Jedinstvene Srbije (JS) Dragana Markovića Palme da Basta, koji je na funkciju ministra izabran kao kandidat koalicije SPS-JS, sledeće nedelje mora da podnese ostavku ili će biti smenjen.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (2)

Loading
Zoran

22.06.2023 14:31

Ostavke treba da podnesu Dacic i Palma.Zasto su predlozile nepismenu,nestrucnu osobu za tako vitalno- vazno mesto u Vladi Srbije.Svojim predlogom naneli su nemerljivu stetu Srbiji.

Goca

22.06.2023 14:52

Koja drskost sram te bilo pita se i narod nešto Ti hoćeš u evropu pa mi hoćemo ali nećemo bez kosova A ti priključi se paradi ponosa srbije bez nasilja Sram te bilo ... Palma kakve gajis ljude u stranci