PALMA: Basti dat rok da podnese ostavku

Autor:

Vesti

20.06.2023

12:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Radetu Basti je dat rok da podnese ostavku na sve funkcije na koje ga je predložila Jedinstvena Srbija, što uključuje i funkciju ministra za privredu u Vladi Srbije, saopštio je danas predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma.

PALMA: Basti dat rok da podnese ostavku

Foto: Ministarstvo privrede Republike Srbije, JEdinstvena Srbija

"Za Jedinstvenu Srbiju Rade Basta više nije član stranke i za Jedinstvenu Srbiju Rade Basta više nije ministar u Vladi Srbije“, istakao je Marković i dodao da je zahtev za smenu Baste podnet i Vladi.

On je podsetio i da je na sednici Predsedništva Jedinstvene Srbije, održanoj 10. aprila u Jagodini, jednoglasno doneta odluka o smeni Baste sa mesta potpredsednika stranke. 

"Razlog za smenu u stranci i zahtev za smenu u Vladi Srbije je sledeći: Izjave Radeta Baste da Srbija treba da uvede sankcije Rusiji i da se svi ministri u Vladi Srbije trebaju pridružiti protestima u Beogradu su dijametralno suprotne programu Jedinstvene Srbije i državnoj i nacionalnoj politici koju sprovodi Vlada Srbije", naveo je Marković.

On je dodao da u svakoj državi na svetu, ako se neki ministar ne slaže sa državnom politikom koju sprodovi Vlada čije je član, taj podnosi ostavku. 

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading