ANA BRNABIĆ PRISUSTVOVALA OTVARANJU VAŽNE KOMPANIJE: Premijerka opisala Šnajder Elektrik kao ključnu za digitalizaciju Srbije

Autor:

Vesti

16.06.2023

15:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Procenjuje se da će oko 20 odsto ukupne godišnje potrošnje energije biti dobijeno iz sopstvene proizvodnje

ANA BRNABIĆ PRISUSTVOVALA OTVARANJU VAŽNE KOMPANIJE: Premijerka opisala Šnajder Elektrik kao ključnu za digitalizaciju Srbije

Foto: Printscreen

Premijerka Srbije Ana Brnabić prisustvovala je danas otvaranju nove zgrade kompanije Šnajder Elektrik da je ta kompanija jedna od ključnih, važnih kompanija za celokupnu digitalizaciju Srbije.

Brnabić je istakla da Srbija može da posluži kao centar za istraživanje i razvoj najvećim svetskim kompanijama.

- Vaš istraživačko - razvojni centar uvek koristimo kada razgovaramo sa svim investitorima. To je najbolji pokazatelj koliko talenta i znanja imamo u Srbiji, i to je referenca za sve ostale kompanije da se odvaže, dođu i investiraju i otvaraju svoje razvojne centre. Zahvaljujući vama mi svake godine imamo sve veći izvoz IKT usluga iz Srbije, vi jeste jedna od kompanija koja predvodi u tom smislu - rekla je Brnabić. 

Ambasador Republike Francuske Pjer Košar izjavio je da je ponosan što će investicija te zemlje biti ključna za razvoj kvaliteta života u Srbiji.

- Otvaranje novog centra je uspešan spoj srpskog tehnološkog znanja i francuskog preduzeća Šnajder elektrik, dugogodišnjeg partnera ove zemlje i jednog od svetskih lidera u digitalnoj transformaciji. Ovaj centar je opremljen po najboljim standardima tehnologije i energetske efikasnosti i biće izložbeni prostor za Srbiju ali i za Šnajder elektrik grupu u celini - rekao je Košar.

Prema rečima ministarke rudarstva i energetike Dubravke Đedović rad ove kompanije doprineće realizaciji moderne efikasne mreže u elektro - energetskom sistemu Srbije. 

- Ovo je od izuzetne važnosti zato što će se softveri koji se proizvode u Srbiji od strane Šnajder elektrika moći da budu implementirani u Srbiji u našu energetsku mrežu da bi ona bila pouzdanija, efikasnija, da bismo imali manje ispada, da bismo mogli da smanjimo gubitke na našoj mreži. To znači konkretne uštede za sve građane Srbije, ali i za budžet Republike Srbije - izjavila je Đedović. 

Novootvoreni objekat Šnajder elektrika "InGrid" se snabdeva zelenom energijom iz sopstvene proizvodnje solarne energane postavljene na krovu objekata, a ostatak energije sa zelenim sertifikatom biće nadoknađen kupovinom iz mreže.

Procenjuje se da će oko 20 odsto ukupne godišnje potrošnje energije biti dobijeno iz sopstvene proizvodnje.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading