MOMIROVIĆ: Najoštrije osuđujem odluku Prištine da zaustavi slobodan protok roba

Autor:

Vesti

14.06.2023

18:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Faktor koji sve to anulira i koji je ponovo stavio oružje na politički sto na Balkanu je Aljbin Kurti.

MOMIROVIĆ: Najoštrije osuđujem odluku Prištine da zaustavi slobodan protok roba

Foto: Republika

Tomislav Momirović

Najoštrije osuđujem odluku Prištine da zaustavi slobodan protok roba i naglašavam da je ovakva odluka potpuno suprotna svim evropskim principima koji podrazumevaju slobodan protok ljudi, roba, usluga i kapitala, ističe ministar trgovine Tomislav Momirović reagujući na najave Prištine o zabrani uvoza svih roba iz Srbije.

- Vlada privremenih institucija u Prištini već duži period čini sve kako bi ugrozila uspostavaljanje ekonomske stabilnosti na Zapadnom Balkanu. Vlada Republike Srbije zajedno sa svojim partnerima sa Zapadnog Balkana ulaže sve napore u pokušaju da relaksira i omogući slobodan protok ljudi i roba, a sve sa ciljem napredka i ekonomskog razvoja Republike Srbije, ali i celog regiona. Faktor koji sve to anulira i koji je ponovo stavio oružje na politički sto na Balkanu je Aljbin Kurti. Ovo polako prevazilazi sve političke potencijale koji se ulažu da se problemi prevaziđu na miran način, ali i pored toga mi moramo da sačuvamo mir jer jedino u miru možemo da obezbedimo rast i progres celog regiona - ističe ministar trgovine Tomislav Momirović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading